Nepečený jogurtovo-jahodový dort

Nepečený jogurtovo-jahodový dort

Mlsat se dá i zdravě a tento recept je toho důkazem. Nejen že je zdravý, ale je i chutný, jemný, nadýchaný a krásně osvěžující. Ideální do horkých letních dní!

Co budete potřebovat

Na základ:   

  • 350 g ovesných vloček   
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • špetka skořice

Na jogurtovou vrstvu:

  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1/2 šálku kokosového cukru     
  • 3 lžíce 100% želatiny
  • 3 lžíce vody

Na jahodovou vrstvu:

  • 500 g jahod (plus nějaké na ozdobu)
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 5 lžic kokosového cukru
  • 3 lžíce 100% želatiny
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Ovesné vločky rozmixujte na jemnou konzistenci.
  • V míse smíchejte ovesnou mouku s medem, rozpuštěným kokosovým olejem a skořicí.
  • Těsto by mělo být hodně husté a trochu lepivé.
  • Připravte si formu na dort (asi 20 cm v průměru).
  • Rukou nebo stěrkou přitlačte ovesné těsto na dno formy a vyrovnejte ho.
  • V menším hrnci smíchejte 6 lžic želatiny s 6 lžícemi vlažné vody.
  • Směs zahřejte na mírném ohni a stáhněte ji z ohně, jakmile se všechna želatina rozpustí ve vodě.
  • V misce smíchejte řecký jogurt, kokosový cukr (nebo jiné sladidlo) a polovinu rozpuštěné želatiny.
  • Jogurtovou náplň důkladně prošlehejte a když už v ní nejsou žádné hrudky, nalijte ji na připravený dortový základ.
  • Dortovou formu dejte na pár minut do lednice.
  • Mezitím omyjte a očistěte jahody a rozmixujte je v mixéru s 200 g řeckého jogurtu, kokosovým cukrem, citronovou šťávou a zbytkem rozpuštěné želatiny do hladka.
  • Když je jogurtová vrstva navrchu již pevná, jemně ji zalijte jahodovým krémem.
  • Dort dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
  • Nakonec můžete dort ozdobit čerstvými jahodami, lístky máty a nakrájet.
Jogurtový dort s jahodami, ozdobený mátou.
www.fitfoodwizard.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.