Tento svěží, lehký a vzdušný mangový cheesecake, který nemusíte péct, je skvělým letním dezertem, který si zamiluje celá vaše rodina. Kombinace křupavého sušenkového korpusu, lahodné náplně a mangové želatiny se nedá odolat!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 200 g BeBe sušenek rozdrcených na prášek
- 100 g másla, rozpuštěného
- 1 lžíce třtinového cukru
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky soli
Na náplň:
- 3 zralá manga
- 13 g želatiny v prášku
- 125 ml studené vody
- 400 g sýra Philadelphia
- 100 g plnotučné zakysané smetany
- 120 g krystalového cukru
- ½ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 400 ml smetany ke šlehání
Na mangové želé:
- 125 ml vody
- 8 g želatiny v prášku
- 100 g mangového pyré
- 1 lžička citronové šťávy, čerstvě vymačkané
- čerstvé mango a jahody na ozdobu
Postup
- Dno 23 cm dortové formy vyložte pečicím papírem a papír k formě přilepte máslem.
- Okraje formy také vyložte pečicím papírem.
- Rozdrcené sušenky prošlehejte s třtinovým cukrem, skořicí a solí.
- Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.
- Směs nalijte do připravené formy.
- Pevně přitlačte, abyste získali rovnoměrnou vrstvu.
- Mango vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
- Pyré rozdělte do 2 misek: v 1. budete mít 200 g na náplň a v druhé 100 g na želatinovou vrstvu.
- Do malé misky nasypte želatinu a zalijte ji 125 ml vody.
- Nechte 5 minut nabobtnat.
- Poté ji vložte do mikrovlnné trouby na 15-20 sekund, aby se rozpustila.
- Promíchejte a nechte 5 minut vychladnout.
- V míse pomocí ručního elektrického mixéru šlehejte sýr a zakysanou smetanu do hladka.
- Přidejte krystalový cukr a míchejte, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
- Přidejte mangové pyré, sůl, vanilkový extrakt a tekutou želatinu.
- Míchejte, dokud ve směsi nezbydou žádné hrudky.
- Do mísy nalijte studenou smetanu a zbývajících 60 g cukru a šlehejte do tuha.
- Šlehačku nalijte do sýrové směsi a jemně stěrkou promíchejte.
- Směs nandejte na korpus a pomocí stěrky ji vyhlaďte do rovnoměrné vrstvy.
- Nechte 4 hodiny chladit v lednici.
- Do mísy nalijte ¼ šálku studené vody.
- Nasypte do ní želatinový prášek a promíchejte. Případně přidejte ještě vodu.
- Nechte směs uležet 5 minut a poté ji vložte do mikrovlnné trouby na 10-15 sekund, aby se želatina rozpustila.
- Přidejte mangové pyré pokojové teploty a citronovou šťávu do teplé želatiny a promíchejte.
- Želatinovou směs nechte 5 minut vychladnout.
- Želatinu nalijte na vychladlý cheesecake.
- Cheesecake nakloňte, aby se želatina rovnoměrně rozprostřela.
- Vložte cheesecake do lednice na další 2-3 hodiny.
- Cheesecake vyjměte z formy, ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.