Nepečený mangový cheesecake

Nepečený mangový cheesecake
Příprava: 30 minut Vaření: 2 minut Počet porcí: 12

Tento svěží, lehký a vzdušný mangový cheesecake, který nemusíte péct, je skvělým letním dezertem, který si zamiluje celá vaše rodina. Kombinace křupavého sušenkového korpusu, lahodné náplně a mangové želatiny se nedá odolat!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 200 g BeBe sušenek rozdrcených na prášek
  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky soli

Na náplň:

  • 3 zralá manga
  • 13 g želatiny v prášku
  • 125 ml studené vody
  • 400 g sýra Philadelphia
  • 100 g plnotučné zakysané smetany
  • 120 g krystalového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 400 ml smetany ke šlehání

Na mangové želé:

  • 125 ml vody
  • 8 g želatiny v prášku
  • 100 g mangového pyré
  • 1 lžička citronové šťávy, čerstvě vymačkané
  • čerstvé mango a jahody na ozdobu

Postup

  • Dno 23 cm dortové formy vyložte pečicím papírem a papír k formě přilepte máslem.
  • Okraje formy také vyložte pečicím papírem.
  • Rozdrcené sušenky prošlehejte s třtinovým cukrem, skořicí a solí.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.
  • Směs nalijte do připravené formy.
  • Pevně ​​přitlačte, abyste získali rovnoměrnou vrstvu.
  • Mango vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  • Pyré rozdělte do 2 misek: v 1. budete mít 200 g na náplň a v druhé 100 g na želatinovou vrstvu.
  • Do malé misky nasypte želatinu a zalijte ji 125 ml vody.
  • Nechte 5 minut nabobtnat.
  • Poté ji vložte do mikrovlnné trouby na 15-20 sekund, aby se rozpustila.
  • Promíchejte a nechte 5 minut vychladnout.
  • V míse pomocí ručního elektrického mixéru šlehejte sýr a zakysanou smetanu do hladka.
  • Přidejte krystalový cukr a míchejte, dokud nebudete mít hladkou a krémovou směs.
  • Přidejte mangové pyré, sůl, vanilkový extrakt a tekutou želatinu.
  • Míchejte, dokud ve směsi nezbydou žádné hrudky.
  • Do mísy nalijte studenou smetanu a zbývajících 60 g cukru a šlehejte do tuha.
  • Šlehačku nalijte do sýrové směsi a jemně stěrkou promíchejte.
  • Směs nandejte na korpus a pomocí stěrky ji vyhlaďte do rovnoměrné vrstvy.
  • Nechte 4 hodiny chladit v lednici.
  • Do mísy nalijte ¼ šálku studené vody.
  • Nasypte do ní želatinový prášek a promíchejte. Případně přidejte ještě vodu.
  • Nechte směs uležet 5 minut a poté ji vložte do mikrovlnné trouby na 10-15 sekund, aby se želatina rozpustila.
  • Přidejte mangové pyré pokojové teploty a citronovou šťávu do teplé želatiny a promíchejte.
  • Želatinovou směs nechte 5 minut vychladnout.
  • Želatinu nalijte na vychladlý cheesecake.
  • Cheesecake nakloňte, aby se želatina rovnoměrně rozprostřela.
  • Vložte cheesecake do lednice na další 2-3 hodiny.
  • Cheesecake vyjměte z formy, ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.
Ovocný cheesecake se želatinou ozdobený čerstvým ovocem.
www.takestwoeggs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.