Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Tento zákusek lze vyrobit i v nepečené podobě. Jeho chuť bude stejně lahodná a jahodová omáčka vše krásně dokreslí.

Co budeme potřebovat

Na krustu

  1. 225 g grahamových sušenek
  2. 85 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  1. 1½ pytlíčku želatiny v prášku
  2. 125 ml studené vody
  3. 455 g smetanového sýra
  4. 175 g moučkového cukru
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 250 ml smetany na šlehání

Na jahodovou omáčku

  1. 450 g čerstvých jahod
  2. 140 g cukru krystal
  3. 2 lžičky škrobu
  4. 2 lžičky studené vody

Postup

  1. Rozdrtíme grahamové sušenky
  2. Přidáme do nich rozpuštěné máslo a zpracujeme dohromady
  3. Do připravené formy vysypeme grahamovou směs a vymačkáme jí do jejího dna
  4. K vytlačení sušenek do dna používejte skleničku
  5. Do vedlejší misky dáme studenou vodu a nasypeme do ní želatinu
  6. Necháme želatinu 5 minut ve vodě pracovat, poté vložíme želatinu na 20 – 30 sekund do mikrovlnné trouby, aby se zcela rozpustila a získala tekutou konzistenci
  7. Na náplň do mísy vložíme smetanový sýr, prosejeme moučkový cukr a mícháme
  8. Smetanový sýr musí být nadýchaný a cukr zcela zapracovaný
  9. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme
  10. Poté přidáme šlehačku a mícháme na vysokou rychlost, aby se v krému vytvořily špičky
  11. Tekutou želatinu přidáme do krémové směsi a šleháme na vysokou rychlost
  12. Krémovou směs navrstvíme na grahamovou krustu a uhladíme
  13. Dort zakryjeme alobalem a dáme ho na jednu hodinu do lednice
  14. Na jahodovou omáčku dáme čerstvé jahody do velkého hrnce a přidáme cukr
  15. V malé misce smícháme škrob a vodu, dokud nevznikne hladká směs
  16. Tuto směs nalijeme na jahody a vaříme na středně vysokou teplotu přibližně 5 až 7 minut
  17. Jahody musí změknout a zhoustnout
  18. Omáčku necháme vychladnout a poté s ní poléváme tvarohový dort
Tvarohový zákusek s hromadou jahod a jahodovou omáčkou.
Zdroj: laurenslatest.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.