Nepečený koláč s borůvkami a bílou čokoládou

Nepečený koláč s borůvkami a bílou čokoládou
Příprava: 25 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 12

Nejlepší recept na borůvkový cheesecake s bílou čokoládou a zcela bez pečení. Vyzkoušejte tento skvělý dezert plný letních chutí, který je skvělý pro každé letní posezení. Nebo si připravte čistě jahodový cheesecake, taktéž podle našeho receptu.

Co budeme potřebovat

  • 300 g bílé čokolády
  • 600 g měkkého sýra
  • 285 ml dvojité smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 170 g borůvek
  • 7 lžic borůvkového džemu
  • 85 g sušenek
  • 200 g malých jahod

Postup

  • Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní.
  • Lehce olejem vymazanou formu vyložte potravinářskou fólií.
  • Sýr, smetanu a cukr vyšlehejte, a poté vmíchejte téměř vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu, dokud se vše dobře nespojí.
  • Smíchejte 170 g borůvek se 5 lžícemi džemu.
  • Nalijte polovinu sýrové směsi do formy, a poté doprostřed lžící vmíchejte borůvky s džemem.
  • Přidejte zbytkem sýrové směsi, zarovnejte vršek a poté vtlačte navrch sušenky, aby vytvořily korpus cheesecaku.
  • Přikryjte a chlaďte 6 hodin nebo přes noc.
  • Asi 6 jahod si dejte stranou. Zbytek rozpulte a poté prohřejte na pánvi se zbylou marmeládou do měkka.
  • Rozšlehejte tyčovým mixérem, poté protřete přes síto, abyste odstranili semínka, a vytvořte omáčku.
  • Chcete-li podávat, zbylé jahody rozpulte, a poté je položte na koláč. Přelijte omáčkou.
Ukrojená kousek cheesecaku s polevou z borůvek.
Zdroj: domesticgothess.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.