Čokoládový cheesecake, který je nepečený vám vyrazí dech! Jed tak vláčky, krémový, chutný, že už nebudete chtít servírovat nic jiného. Ale protože čokolády není nikdy dost, inspirujte se i dalšími recepty na klasický dort s čokoládou.
Co budeme potřebovat
- 75 g másla (rozpuštěného)
- 250 g sušenek
- 250 g mascarpone
- 300 g plnotučného měkkého sýra
- 50 g moučkového cukru
- 40 g kakaového prášku
- 300 ml smetany
- 200 g kondenzovaného mléka (zkaramelizovaného)
- 50 g hořké čokolády
Postup
- Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku, poté přidejte máslo a znovu mixujte.
- Vyklopte směs do formy a pevně vtlačte na dno formy. Během přípravy náplně chlaďte.
- Jemně promíchejte mascarpone, měkký sýr, moučkový cukr a kakao do hladka.
- V samostatné misce ušlehejte smetanu do tuha a poté ji vmíchejte do směsi mascarpone.
- Nalijte směs na sušenkový základ a zarovnejte.
- Chlaďte 1 hodinu.
- Kondenzované mléko v hrnci trochu rozehřejte, aby bylo snadno roztíratelné.
- Nalijeme na cheesecake, jemně rozetřete a vychlaďte.
- Mezitím čokoládu opatrně rozpusťte v misce umístěné nad pánví s vařící vodou nebo v mikrovlnné troubě.
- Pokapejte jím kondenzované mléko.
- Nechte vychladnout, dokud nebudete připraveni k podávání.