Spojení droždí, hub, bylinek a kořením z této pomazánky činí opravdu skvělý gurmánský zážitek. Vyzkoušejte ji i vy!
Ingredience:
- 40 g čerstvého droždí
- 100 g čerstvých hub či žampionů
- 50 g másla + 1 PL másla
- čerstvý kopr a petrželka
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
- Droždí dozdobte do polévkové lžíce másla a na mírném ohni za stálého míchání rozpusťte.
- Přidejte sůl a pepř.
- Postupně za stálého míchání přidávejte do hrnce či pánvičky kousky hub.
- Přísady by se měly promíchat, ale houby by měly zůstat pevné na skus.
- Přibližně po 8-10 minutách stáhněte z ohně.
- Nechte vychladnout a následně přidejte nasekaný čerstvý kopr a petrželku.
- Na závěr směs smíchejte s kousky másla.
Tato drožďová pomazánka chutná znamenitě zejména s česnekovou bagetou.
Recepty na drožďovou pomazánku se skvěle snoubí především s čerstvým pečivem. Upečte si k ní naše křupavé domácí bagety