Netradiční pomazánka z droždí a hub

Netradiční pomazánka z droždí a hub

Spojení droždí, hub, bylinek a kořením z této pomazánky činí opravdu skvělý gurmánský zážitek. Vyzkoušejte ji i vy!

Ingredience:

  • 40 g čerstvého droždí
  • 100 g čerstvých hub či žampionů
  • 50 g másla + 1 PL másla
  • čerstvý kopr a petrželka
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Droždí dozdobte do polévkové lžíce másla a na mírném ohni za stálého míchání rozpusťte.
  3. Přidejte sůl a pepř.
  4. Postupně za stálého míchání přidávejte do hrnce či pánvičky kousky hub.
  5. Přísady by se měly promíchat, ale houby by měly zůstat pevné na skus.
  6. Přibližně po 8-10 minutách stáhněte z ohně.
  7. Nechte vychladnout a následně  přidejte nasekaný čerstvý kopr a petrželku.
  8. Na závěr směs smíchejte s kousky másla.

Tato drožďová pomazánka chutná znamenitě zejména s česnekovou bagetou.

Plátky veky potřené pomazánkou z kvasnic a hub.
zdroj: aok-erleben.de

Recepty na drožďovou pomazánku se skvěle snoubí především s čerstvým pečivem. Upečte si k ní naše křupavé domácí bagety

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.