Netradiční sekaná z kapusty

Netradiční sekaná z kapusty

Originální varianta sekané, která se od těch klasických liší v tom, že na ni nepotřebujete žádné mleté maso.

Ingredience:

  • 1 menší kapusta
  • 10 plátků slaniny
  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2/3 šálku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 2 PL másla

Postup:

  1. Do hrnce s vodou vložte kapustu nakrájenou na čtvrtky a vařte ji přibližně 30 minut.
  2. Poté kapustu sceďte, propláchněte studenou vodou a nakrájejte na menší kousky. 
  3. Odstraňte z kapusty veškerou přebytečnou vodu.
  4. Na pánvi zlehka orestujte slaninu nakrájenou na kostičky.
  5. V misce smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a pepř.
  6. Poté přidejte vejce a máslo a po troškách vmíchejte mléko.
  7. Míchejte, dokud není směs hladká.
  8. Nechte 30 minut odstát.
  9. Do směsi mouky následně přidejte kapustu a slaninu a důkladně promíchejte.
  10. Hotovou směs přendejte do vymazané zapékací misky či pekáče.
  11. Pečte v troubě předehřáté na 200°C přibližně 50-55 minut.

Kapustová sekaná chutná znamenitě s bramborem a tatarskou omáčkou.

Kapustová sekaná s kousky slaniny
zdroj: insatiable-lens.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.