Netradiční vánočka s povidly

Netradiční vánočka s povidly
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Tradiční českou variantu zná jistě každý. Chcete všechny překvapit? Vyzkoušejte německou variantu s povidly!

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 30 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 150 g povidel
  • 50 g nasekaných mandlí
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 žloutek na potření

Postup

  1. Těsto vypracujte stejně jako u máslové vánočky.
  2. Jediný rozdíl v přípravě přichází při přípravě pramenů na zaplétání.
  3. Rozválejte těsto na širší plát. Na jeho okraj naneste tenký pruh povidel a těsto stočte.
  4. Vytvořený váleček odřízněte a na okraj rozváleného plátu opět naneste pruh povidel.
  5. Takto postup opakujete, dokud nedostanete požadovaný počet pramenů s povidly uvnitř.
  6. Nakonec upleťte vánočku tak, jak jste zvyklí.
  7. Před vložením do trouby ji potřete žloutkem a posypejte mandlemi.
  8. V troubě předehřáté na 180°C pečte přibližně 30-40 minut.
Německá varinata tradičního českého vánočního pečiva s povidly.
zdroj: ichkoche.at

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.