Toto chutné vánoční cukroví je díky matcha čaji nejen plné antioxidantů, ale díky použitým ingrediencím je rovněž bezlepkové.
Ingredience:
- 1 PL matcha čaje
- 3/4 šálku blanšírované mandlové mouky
- 1/2 šálku ovesné mouky
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 šálku másla
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 100 g nasekané bílé čokolády
- zdobení na posypání
Postup:
- V míse smíchejte mandlovou mouku, ovesnou mouku, kukuřičný škrob, matcha čaj a sůl.
- V jiné míce vyšlehejte máslo a poté k němu pomalu přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud se dobře nepromísí.
- Přidejte vanilku a opět šlehejte do hladka.
- Při nízkém stupni mixéru pomalu přidávejte suché přísady a šlehejte, dokud nebude hmota zcela hladká.
- Vzniklé těsto vytvarujte do tvaru koule, zabalte do fólie a dejte na 2-3 hodiny chladit do ledničky.
- Vychlazené těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi půl centimetru.
- Pomocí vykrajovátek vykrájejte stromečky nebo jiné tvary.
- Matcha cukroví přeneste na papírem vyložený plech.
- Plech s cukrovím dejte alespoň na 10 minut do mrazáku.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Pečte po dobu 10-12 minut.
- Ve vodní lázni si rozpusťte bílou čokoládu.
- Po vychladnutí čokoládovou polevou a posypkami cukroví ozdobte.
Vyzkoušejte i naše další cukroví bez bílé mouky! Uvidíte, že vánoční pečivo je stejně chutné a rozdíl není poznat.