Nevšední vepřové v mrkvi s rýží

Nevšední vepřové v mrkvi s rýží

Většina lidí volí jako přílohu k vepřovému masu v mrkvi rýži, která se svou povahou k tomuto pokrmu velmi hodí. I tento tradiční recept se dá ale ozvláštnit a dovést k dokonalosti přidáním několika netypických ingrediencí, jako je petržel, med či hořčice, a samozřejmě také vhodně zvoleným druhem rýže.

Ingredience

  • 500 g vepřového masa
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 40 g másla
  • 2 PL medu
  • 1 PL hořčice
  • několik listů rukoly či salátu na ozdobu

Postup

  1. Na větší hranolky nakrájenou mrkev a petržel vložte v misce s trochou vody na 5 minut do mikrovlnné trouby.
  2. Na plátky nakrájené vepřové maso zlehka z každé strany restujte na pánvi s polovinou rozpuštěného másla, dokud nebude měkké.
  3. Maso z pánve odstraňte, vložte na talíř a přiklopte, aby nevychladlo.
  4. Rozpusťte na pánvi druhou polovinu másla, přidejte med, hořčici a vše dobře promíchejte.
  5. Přidejte kousky mrkve a petržele, zakryjte pokličkou a duste po dobu 2 až 3 minut.

K tomuto pokrmu doporučujeme podávat zejména jasmínovou rýži či rýži basmati, které se k němu svou specifickou chutí nejvíce hodí. Chybu ale neuděláte ani v případě bylinkové rýže, ochucené například zelenou cibulkou, bazalkou a troškou citronové šťávy.

Vepřové na mrkvi a petrželi
Zdroj: taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.