Nevšední zeleninové lečo s vejci

Nevšední zeleninové lečo s vejci

Tato varianta je zvláštní tím, že vejce po rozklepnutí nemusíte do ostatní směsi klasicky promíchat, ale můžete je nechat v podobě jakéhosi volského oka. Stačí, aby bílek na horké zelenině ztuhl, žloutek by měl být stále lehce tekutý.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 PL olivového oleje
  • 1/2 šálku vody
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hlubší pánvi s olejem zlehka osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a povařte přibližně 5 minut.
  3. Následně do pánve přidejte nakrájenou cuketu, lilek, papriku a půl šálku vody.
  4. Za občasného míchání duste přibližně 10 minut.
  5. V mezidobě vložte rajčata na 10 sekund do horké vody. Poté je oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte z nich semínka.
  6. Následně je nakrájejte na drobnější kousky a přidejte ke směsi do pánve.
  7. Dochuťte solí a pepřem a vše za občasného míchání duste přibližně 10 minut.
  8. Před podáváním přidejte sladkou papriku, tymián a rozklepněte vejce.
  9. Ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Tento pokrm podávejte s čerstvým či opečeným pečivem.

Pokrm připravený z dušené zeleniny a vajec
zdroj: servingdumplings.com

Máte na zahrádce velkou úrodu zeleniny? Připravte si nejen lečo, ale i další rozmanité pokrmy se směsí rajčat a paprik!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.