Tato varianta je zvláštní tím, že vejce po rozklepnutí nemusíte do ostatní směsi klasicky promíchat, ale můžete je nechat v podobě jakéhosi volského oka. Stačí, aby bílek na horké zelenině ztuhl, žloutek by měl být stále lehce tekutý.
Ingredience:
- 4 vejce
- 4 rajčata
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 PL olivového oleje
- 1/2 šálku vody
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička tymiánu
- jarní cibulka
- sůl, pepř
Postup:
- V hlubší pánvi s olejem zlehka osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a povařte přibližně 5 minut.
- Následně do pánve přidejte nakrájenou cuketu, lilek, papriku a půl šálku vody.
- Za občasného míchání duste přibližně 10 minut.
- V mezidobě vložte rajčata na 10 sekund do horké vody. Poté je oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte z nich semínka.
- Následně je nakrájejte na drobnější kousky a přidejte ke směsi do pánve.
- Dochuťte solí a pepřem a vše za občasného míchání duste přibližně 10 minut.
- Před podáváním přidejte sladkou papriku, tymián a rozklepněte vejce.
- Ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Tento pokrm podávejte s čerstvým či opečeným pečivem.
Máte na zahrádce velkou úrodu zeleniny? Připravte si nejen lečo, ale i další rozmanité pokrmy se směsí rajčat a paprik!