Niçoise s uzeným lososem

Niçoise s uzeným lososem

Luxusní obměna klasického Niçoise salátu s uzeným lososem a přidáním další zeleniny místo vajec a oliv. Podávejte jako netradiční brunch, speciální víkendový oběd nebo lehkou večeři.

Ingredience:

  • ½ malé okurky, rozpůlené, bez semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 12 malých cherry rajčat, rozpůlených
  • 110 g uzeného lososa, nakrájeného na 5 cm kousky
  • 230 g malých červených brambor, oloupaných a rozpůlených
  • 170 g zelených fazolek, ořezaných a rozpůlených
  • 2 lžíce majonézy se sníženým obsahem tuku
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ½ čajové lžičky sušeného kopru
  • ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 6 šálků salátového mixu

Postup       

  1. Vedle sporáku postavte velkou misku ledové vody.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
  3. Brambory vložte do pařáku nad vroucí vodu, přikryjte a uvařte v páře, dokud nebudou hotové, 10 až 15 minut.
  4. Přeneste brambory děrovanou lžící do ledové vody.
  5. Přidejte do pařáku zelené fazolky, přikryjte a vařte v páře, dokud nebudou křupavé, 4 až 5 minut.
  6. Přeneste zelené fazole děrovanou lžící do ledové vody.
  7. Přemístěte brambory a fazole na plech vyložený pečicím papírem, aby z nich okapala voda.
  8. Mezitím ve velké míse prošlehejte majonézu, ocet, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, hořčici, kopr a pepř.
  9. Přidejte brambory a zelené fazolky, salátovou, okurku a rajčata a vše jemně promíchejte.
  10. Salát a uzeného lososa rozdělte na 2 talíře a podávejte.
Salát s uzeným lososem, zeleninou a bramborami servírovaný na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.