Nigiri sushi s mušlemi

Nigiri sushi s mušlemi

Co budeme potřebovat

  1. 2 mušle na sushi (hřebenatky)
  2. 60 g sushi rýže (vařená a ochucená viz poslední recept jak připravit sushi rýži?)
  3. Wasabi (volitelné)

Na namáčení rukou

  1. 60 ml vody
  2. 2 lžičky rýžového octa

Na ozdobu

  1. 2 lžičky jiker z létajících ryb
  2. 2 lžičky pikantní majonézy Sriracha
  3. Pažitka

Postup

  1. Mušle očistíme
  2. Navlhčete si ruce v octové vodě, kterou jsme si vyrobili smícháním všech ingrediencí na ni
  3. Vezmeme kuličku sushi rýže o velikosti polévkové lžíce
  4. Jemně vymačkáme rýži v pravé ruce, abychom vytvořili obdélníkový blok se zaoblenými hranami (pro lepší představu se podívejte na video návod hned pod receptem)
  5. Každý vytvořený bloček rýže ozdobíme malým kouskem wasabi (pokud chcete) a nakonec přidáme hřebenatku
  6. Ke každému kousku hřebenatky přidáme tobiko jikrami a pikantní majonézu

V tomto receptu není problém hřebenatky nahradit jinou mořskou rybou nebo jiným mořským plodem. Pro veganskou a vegetariánskou verzi lze použít například nakládanou ředkev, čerstvé avokádu nebo i osmažené tofu. Pro lepší představu jak toto sushi vytvořit se podívejte na video uvedené níže.

A protože ryb není nikdy dost a omega 3 mastné kyseliny podporují naší imunitu, vrhněte se na některý z těchto lahodných receptů s rybami a vychutnejte si je i v tepelné úpravě!

Rýžový polštářek pokrytý rybou nebo jinou přísadou.
Zdroj: isabellas.dk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.