Co budeme potřebovat
- 2 mušle na sushi (hřebenatky)
- 60 g sushi rýže (vařená a ochucená viz poslední recept jak připravit sushi rýži?)
- Wasabi (volitelné)
Na namáčení rukou
- 60 ml vody
- 2 lžičky rýžového octa
Na ozdobu
- 2 lžičky jiker z létajících ryb
- 2 lžičky pikantní majonézy Sriracha
- Pažitka
Postup
- Mušle očistíme
- Navlhčete si ruce v octové vodě, kterou jsme si vyrobili smícháním všech ingrediencí na ni
- Vezmeme kuličku sushi rýže o velikosti polévkové lžíce
- Jemně vymačkáme rýži v pravé ruce, abychom vytvořili obdélníkový blok se zaoblenými hranami (pro lepší představu se podívejte na video návod hned pod receptem)
- Každý vytvořený bloček rýže ozdobíme malým kouskem wasabi (pokud chcete) a nakonec přidáme hřebenatku
- Ke každému kousku hřebenatky přidáme tobiko jikrami a pikantní majonézu
V tomto receptu není problém hřebenatky nahradit jinou mořskou rybou nebo jiným mořským plodem. Pro veganskou a vegetariánskou verzi lze použít například nakládanou ředkev, čerstvé avokádu nebo i osmažené tofu. Pro lepší představu jak toto sushi vytvořit se podívejte na video uvedené níže.
A protože ryb není nikdy dost a omega 3 mastné kyseliny podporují naší imunitu, vrhněte se na některý z těchto lahodných receptů s rybami a vychutnejte si je i v tepelné úpravě!