Nivový dip a steak

Nivový dip a steak
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Modrý sýr umí překvapit a v kombinaci s masem je to hotová božská mana. Lahodná chuť masa a jemný nádech modré plísně jsou naprosto úžasné. Uvidíte, že se k tomuto receptu budete rádi vracet. Základ této omáčky/dipu, tvoří výpek ze steaků.

Ingredience:

  • 1 lžíce neslaného másla
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 steaky
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru
  • 125 g Nivy (může být i jiný sýr s modrou plísní)
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé pažitky

Postup:

  • Hodinu před začátkem přípravy dipu si vyndáme steaky, aby měly pokojovou teplotu.
  • Důkladně je osušíme pomocí kuchyňských utěrek.
  • Z obou stran je osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  • Nejlépe litinovou pánev zahřejeme a poté na ní oba steaky položíme.
  • Smažíme po obou stranách po dobu 2 – 3 minut.
  • Jakmile otočíme steaky na druhou stranu, přidáme máslo, rozmarýn, tymián a rozmačkaný česnek.
  • Necháme péct ještě 2 minuty.
  • Poté steaky vyndáme z pánve a odložíme stranou, kde je necháme odpočívat.
  • Ke koření v pánvi přilijeme hovězí vývar, důkladně promícháme tak, aby se vše, co je v pánvi přilepené smíchalo s vývarem.
  • Zalijeme smetanou, zamícháme a 5 minut vaříme.
  • Když začne omáčka houstnout, přisypeme pažitku a nivu.
  • Necháme vařit až se sýr spojí se smetanou.
  • Už nesolíme, ale trochu opepříme.
  • Servírujeme s připravenými steaky.
Luxusní omáčka z modrého plísňového sýru.
Zdroj: https://www.dontgobaconmyheart.co.uk/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.