Tato zdravá nízkosacharidová roláda z cukety plněná ricottou, česnekem a čerstvým koprem je úžasný předkrm, který chutná stejně dobře, jako vypadá. Přesvědčte se sami!
Ingredience
- 3 cukety
- 6 vajec
- sůl
- černý pepř
- 350 g sýra ricotty
- 3 stroužky česneku
- 1 malý svazek čerstvého kopru
Postup
- Jednu cuketu nastrouhejte najemno.
- Ve velké míse ručním mixérem vyšlehejte 6 vajec s trochou soli a černého pepře.
- Nastrouhanou cuketu přidejte k vejcím a promíchejte.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si plech a ten vyložte pečícím papírem.
- Cuketovo-vaječnou směs nalijte na připravený plech a směs rovnoměrně rozdělte.
- Navrch naaranžujte plátky cukety tak, aby se mírně překrývaly.
- Vršek posypte trochou soli a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
- Ve velké míse smíchejte 350 gramů ricotty, 3 nasekané stroužky česneku, 1 menší svazek jemně nasekaného kopru a sůl podle chuti.
- Dobře promíchejte.
- Vyjměte cuketovou vrstvu z trouby a sesuňte ji z plechu na rovný povrch.
- Vršek zakryjte dalším kusem pečícího papíru a nechte mírně vychladnout.
- Opatrně otočte cuketový základ a odstraňte pečící papír.
- Po celé ploše rovnoměrně rozetřete náplň z ricotty.
- Pomocí pečícího papíru roládu srolujte od kratší strany.
- Cuketovou roládu zabalte do pečícího papíru a zatočte okraje.
- Dejte na 1 hodinu do lednice.
- Odstraňte pečící papír, nakrájejte a podávejte.