Nízkosacharidové placky z kysaného zelí

Nízkosacharidové placky z kysaného zelí

Luxusní placičky z kysaného zelí a zeleniny s nízkým obsahem sacharidů nejen uspokojí vaše chuťové buňky, ale jsou také zdravé a výživné. Jsou hotové za pouhých 20 minut a proto si je můžete připravit, i když zrovna nemáte moc času.

Ingredience

  • 1/2 středního celeru, nastrouhaného
  • 1 velká mrkev, nastrouhaná
  • 1 velká cuketa, nastrouhaná
  • 1 šálek scezeného kysaného zelí
  • 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • chilli vločky nebo jakékoli sušené bylinky podle chuti
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 4 střední vejce
  • 2 lžíce másla, ghí nebo kachního tuku na smažení

Postup

  1. Celer a mrkev dejte do misky s vodou a se špetkou soli.
  2. Nechte 15 minut máčet.
  3. Přendejte na mušelínovou utěrku spolu s cuketou a kysaným zelím.
  4. Vymačkejte vodu a šťávu z kysaného zelí.
  5. Tekutinu zlikvidujte.
  6. Scezenou zeleninu dejte do mísy, smíchejte s vejci, kořením a chilli vločkami. Promíchejte.
  7. Na pánvi rozehřejte trochu másla (asi 1/2 polévkové lžíce) na 3 placky (asi 70 g na každou placičku).
  8. Smažte na mírném středním ohni 5 až 6 minut.
  9. Ujistěte se, že teplota  není příliš vysoká, aby se placky nespálily.
  10. Otočte a smažte dalších 5 až 6 minut z druhé strany.
  11. Opakujte, dokud nejsou všechny placky hotové.
  12. Podávejte například s řeřichou, dalším kysaným zelím, avokádem nebo křupavou slaninou či uzeným lososem s krémovým sýrem.
Placičky z kysaného zelí a zeleniny servírované na talířcích se salátem a dalším zelím.
www.ketodietapp.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.