Luxusní placičky z kysaného zelí a zeleniny s nízkým obsahem sacharidů nejen uspokojí vaše chuťové buňky, ale jsou také zdravé a výživné. Jsou hotové za pouhých 20 minut a proto si je můžete připravit, i když zrovna nemáte moc času.
Ingredience
- 1/2 středního celeru, nastrouhaného
- 1 velká mrkev, nastrouhaná
- 1 velká cuketa, nastrouhaná
- 1 šálek scezeného kysaného zelí
- 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- chilli vločky nebo jakékoli sušené bylinky podle chuti
- 1/2 lžičky mořské soli
- 4 střední vejce
- 2 lžíce másla, ghí nebo kachního tuku na smažení
Postup
- Celer a mrkev dejte do misky s vodou a se špetkou soli.
- Nechte 15 minut máčet.
- Přendejte na mušelínovou utěrku spolu s cuketou a kysaným zelím.
- Vymačkejte vodu a šťávu z kysaného zelí.
- Tekutinu zlikvidujte.
- Scezenou zeleninu dejte do mísy, smíchejte s vejci, kořením a chilli vločkami. Promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte trochu másla (asi 1/2 polévkové lžíce) na 3 placky (asi 70 g na každou placičku).
- Smažte na mírném středním ohni 5 až 6 minut.
- Ujistěte se, že teplota není příliš vysoká, aby se placky nespálily.
- Otočte a smažte dalších 5 až 6 minut z druhé strany.
- Opakujte, dokud nejsou všechny placky hotové.
- Podávejte například s řeřichou, dalším kysaným zelím, avokádem nebo křupavou slaninou či uzeným lososem s krémovým sýrem.