Nízkosacharidový pastýřský koláč

Nízkosacharidový pastýřský koláč

Může být skvělou volbou na low carb večeři. 

INGREDIENCE:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hlava květáku
  • 2 hrnky vody
  • ¼ hrnku najemno nakrájené cibule
  • 1 hrnek nakrájené mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 hrnky nakrájeného chřestu
  • 450 g mletého hovězího masa
  • ½ lžičky mletého kmínu 
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • ¼ lžičky pátků červeného pepře
  • mletá paprika

POSTUP:

  • Květák si osmažte na lžíci a půl oleje. 
  • Smažte asi 4 minuty, než začne zlátnout, pak podlijte vodou a nechte chvíli vařit pod pokličkou do měkka.
  • Po uvaření květák zceďte (vodu si nechte) a rozšlehejte tyčovým mixérem se dvěmi lžícemi vody. 
  • Na další 1 a ½  lžíci oleje dejte orestovat mrkev s cibulí. 
  • Až zelenina změkne, přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku a chřest. 
  • Chvíli restujte, a pak podlijte asi ¼ hrnkem vody z květáku a vařte doměkka.
  • Mezitím si nechte na oleji zatáhnout mleté maso. 
  • Když je hotové, přidejte jej k zelenině, spolu s kmínem, pepřem a červeným pepřem.
  • Pak vše dejte do menšího pekáčku a navrch dejte dozmixovaný květák, posypejte paprikou a dejte zapéct na 20 minut do trouby. 
  • Pečte při 200°C. 
Pastýřský koláč si můžete dopřát jak na večeři, tak na oběd.
downshiftology.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.