Může být skvělou volbou na low carb večeři.
INGREDIENCE:
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 hlava květáku
- 2 hrnky vody
- ¼ hrnku najemno nakrájené cibule
- 1 hrnek nakrájené mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 hrnky nakrájeného chřestu
- 450 g mletého hovězího masa
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky koriandru
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- ¼ lžičky pátků červeného pepře
- mletá paprika
POSTUP:
- Květák si osmažte na lžíci a půl oleje.
- Smažte asi 4 minuty, než začne zlátnout, pak podlijte vodou a nechte chvíli vařit pod pokličkou do měkka.
- Po uvaření květák zceďte (vodu si nechte) a rozšlehejte tyčovým mixérem se dvěmi lžícemi vody.
- Na další 1 a ½ lžíci oleje dejte orestovat mrkev s cibulí.
- Až zelenina změkne, přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou papriku a chřest.
- Chvíli restujte, a pak podlijte asi ¼ hrnkem vody z květáku a vařte doměkka.
- Mezitím si nechte na oleji zatáhnout mleté maso.
- Když je hotové, přidejte jej k zelenině, spolu s kmínem, pepřem a červeným pepřem.
- Pak vše dejte do menšího pekáčku a navrch dejte dozmixovaný květák, posypejte paprikou a dejte zapéct na 20 minut do trouby.
- Pečte při 200°C.