Nízký korpus na dort

Nízký korpus na dort
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Nejlepší, jednoduchý dort z Texasu, který je tvořen z tenkého kakaového korpusu a pokrývá ho teplá čokoládová poleva. Ideální na večírek! A můžete si ho okořenit i špetkou chilli koření, aby měl říz.

Ingredience

  • 1 šálek vody
  • 1 šálek másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 6 lžic mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/2 šálku másla
  • 3 a 3/4 šálku práškového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a vymažte plech či dortovou formu máslem.
  • V menším hrnci na středním ohni nechte přivést k varu vodu.
  • K vodě přidejte kakao i máslo a vše míchejte.
  • Mezitím v samotné misce smíchejte prosátou mouku, sodu a sůl.
  • V další menší misce smíchejte zakysanou smetanu, vejce a vanilku.
  • Do směsi s moukou přidejte směs ze zakysané smetany, vajec a vanilky. Míchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • Jakmile je čokoládová směs v hrnci vroucí, odstavte ji z ohně a nalijte do těsta. Míchejte, dokud se nespojí a nezůstanou žádné hrudky.
  • Nalijte těsto do připravené formy či plechu a stěrkou uhlaďte, aby byla rovnoměrně rozptýlena.
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 15 až 20 minut nebo do ztuhnutí těsta.
  • Když je dort zhruba v polovině pečení, připravte si poolevu.
  • Přidejte do hrnce mléko, kakao a máslo. Přiveďte směs k varu.
  • Jakmile se směs vaří, odstavte jej z ohně a vmíchejte práškový cukr ručním mixérem, abyste se zbavili hrudek.
  • Horkou polevu nalijte na horký dort.
  • Špachtlí jej rovnoměrně rozetřete po korpusu.
  • Před podáváním nechte polevu alespoň na 10 minut ztuhnout.
korpus s horkou čokoládovou polevou
zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.