Ochutnejte tyto skvělé gnocchi s krémovou omáčkou s česnekem a parmezánem. Příprava tohoto pokrmu zabere pouhých 15 minut a je tak ideálním kandidátem na večeři během týdne.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 6-8 šalvějových listů
- 600 g gnocchi
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 3 lžíce strouhaného parmezánu plus další 1 lžíce volitelně
- sůl, podle chuti
- kajenský pepř dle chuti
Postup
- Přidejte olivový olej do pánve a rozpalte ji na vysokém plameni.
- Přidejte nasekaný česnek a šalvěj, restujte 10 sekund.
- Do pánve přidejte gnocchi, rovnoměrně je rozprostřete a jemně promíchejte.
- Přidejte kuřecí vývar, smetanu ke šlehání, parmezán, sůl a kajenský pepř.
- Vařte za častého, ale mírného míchání asi 3–4 minuty, nebo dokud nejsou gnocchi propečené a uvnitř měkké.
- Gnocchi posypte strouhaným parmezánem a ihned podávejte.