Noky s pikantní italskou klobásou

Noky s pikantní italskou klobásou

Připravte si tento pokrm jako rychlou a snadnou večeři. Je krásně krémový a má skvělý šmrnc. Zamilujete si ho!

Ingredience

  • 300 g pikantní italské klobásy (např. Salsiccia)
  • 1/2 střední cibule, nakrájená
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce nasekaných kalábrijských chilli papriček nebo podle chuti
  • 1,5 šálku kuřecího vývaru nebo 50/50 kuřecí vývar a suché bílé víno
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 500 g gnocchi, nevařených
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu + extra na podávání
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky nebo podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Klobásy vyjměte ze střívek a rozdrobte je do hluboké pánve spolu s cibulí.
  2. Za občasného míchání restujte 7–10 minut, nebo dokud klobása pěkně nezhnědne.
  3. Vmíchejte česnek, dijonskou hořčici a kalábrijské chilli papričky a restujte 30 sekund.
  4. Přidejte kuřecí vývar a smetanu.
  5. Seškrábněte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
  6. Vmíchejte noky (nemusíte je nejprve vařit!).
  7. Pokračujte ve vaření po dobu 8-10 minut za občasného míchání, nebo dokud omáčka nezhoustne a noky nejsou hotové.
  8. Sundejte pánev z ohně a vmíchejte parmezán a bazalku.
  9. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned servírujte s extra nastrouhaným parmezánem, chcete-li.
Noky v krémové omáčce s italskou uzeninou servírované na pánvi.
www.saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.