Připravte si tento pokrm jako rychlou a snadnou večeři. Je krásně krémový a má skvělý šmrnc. Zamilujete si ho!
Ingredience
- 300 g pikantní italské klobásy (např. Salsiccia)
- 1/2 střední cibule, nakrájená
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce nasekaných kalábrijských chilli papriček nebo podle chuti
- 1,5 šálku kuřecího vývaru nebo 50/50 kuřecí vývar a suché bílé víno
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 500 g gnocchi, nevařených
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu + extra na podávání
- 1 polévková lžíce nasekané čerstvé bazalky nebo podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Klobásy vyjměte ze střívek a rozdrobte je do hluboké pánve spolu s cibulí.
- Za občasného míchání restujte 7–10 minut, nebo dokud klobása pěkně nezhnědne.
- Vmíchejte česnek, dijonskou hořčici a kalábrijské chilli papričky a restujte 30 sekund.
- Přidejte kuřecí vývar a smetanu.
- Seškrábněte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
- Vmíchejte noky (nemusíte je nejprve vařit!).
- Pokračujte ve vaření po dobu 8-10 minut za občasného míchání, nebo dokud omáčka nezhoustne a noky nejsou hotové.
- Sundejte pánev z ohně a vmíchejte parmezán a bazalku.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a ihned servírujte s extra nastrouhaným parmezánem, chcete-li.