Tyto krémové noky s omáčkou ze žampionů a s baby špenátem jsou skvělou večeří, kterou se nemusíte stydět servírovat ani těm největším fajnšmejkrům. Navíc ji připravíte v jedné pánvi a to za méně než 30 minut!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 střední cibule, nakrájená
- 340 g nakrájených žampionů
- 2-3 stroužky nasekaného česneku
- 3 špetky italského koření
- 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
- 1/3 šálku suchého bílého vína
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 500 g nevařených gnocchi
- 1 štědrá hrst baby špenátu
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka, nasekaná, podle chuti
Postup
- Přidejte olivový olej na pánev na středně vysokou teplotu.
- Přidejte cibuli a opékejte 5 minut za občasného míchání.
- Je v pořádku, když lehce zhnědne.
- Přidejte žampiony, česnek a italské koření.
- Pokračujte ve vaření za občasného míchání dalších 5 minut.
- Vmíchejte dijonskou hořčici a bílé víno.
- Nechte probublávat asi minutu.
- Přidejte smetanu a gnocchi.
- Počkejte, až začne směs znovu bublat, poté pánev přikryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
- Vařte 3 minuty.
- Vmíchejte špenát, znovu pánev přikryjte a vařte 3 minuty.
- Vmíchejte parmezán a dochuťte solí a pepřem.
- Ochutnejte, gnocchi by měly být měkké.
- Pokud ne, pokračujte ve vaření dalších pár minut.
- Ozdobte čerstvou petrželkou.
- Ihned podávejte s nastrouhaným parmezánem.