Noky s žampiony a baby špenátem

Noky s žampiony a baby špenátem

Tyto krémové noky s omáčkou ze žampionů a s baby špenátem jsou skvělou večeří, kterou se nemusíte stydět servírovat ani těm největším fajnšmejkrům. Navíc ji připravíte v jedné pánvi a to za méně než 30 minut!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 střední cibule, nakrájená
  • 340 g nakrájených žampionů
  • 2-3 stroužky nasekaného česneku
  • 3 špetky italského koření
  • 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
  • 1/3 šálku suchého bílého vína
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 500 g nevařených gnocchi
  • 1 štědrá hrst baby špenátu
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka, nasekaná, podle chuti

Postup

  1. Přidejte olivový olej na pánev na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte cibuli a opékejte 5 minut za občasného míchání.
  3. Je v pořádku, když lehce zhnědne.
  4. Přidejte žampiony, česnek a italské koření.
  5. Pokračujte ve vaření za občasného míchání dalších 5 minut.
  6. Vmíchejte dijonskou hořčici a bílé víno.
  7. Nechte probublávat asi minutu.
  8. Přidejte smetanu a gnocchi.
  9. Počkejte, až začne směs znovu bublat, poté pánev přikryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
  10. Vařte 3 minuty.
  11. Vmíchejte špenát, znovu pánev přikryjte a vařte 3 minuty.
  12. Vmíchejte parmezán a dochuťte solí a pepřem.
  13. Ochutnejte, gnocchi by měly být měkké.
  14. Pokud ne, pokračujte ve vaření dalších pár minut.
  15. Ozdobte čerstvou petrželkou.
  16. Ihned podávejte s nastrouhaným parmezánem.
Krémové noky s omáčkou ze žampionů a s baby špenátem servírované na talíři s vidličkou.
www.saltandlavender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.