Norimberský perník na plech

Norimberský perník na plech
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Finišujete přípravy na vánoční svátky nebo chystáte nějakou oslavu a chcete své blízké i přátelé potěšit bavorskými perníčky, ale už na ně nemáte čas? Ideální je, udělat lebkuchen jako klasickou litou buchtu. Chuť je téměř totožná a všichni se budou olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 180 g hnědého cukru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 špetka soli
  • 250 g mletých mandlí
  • 250 g mletých lískových ořechů
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 100 g plátků mandlí
  • 100 g nasekaných lískových ořechů

Na polevu:

  • 200 g moučkového cukru
  • 5-6 lžic rumu

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a připravíme si pekáček s vyšším okrajem.
  • Na suché pánvi opražíme 100g nasekaných mandlí a lískových ořechů, aby získaly zlatavý nádech.
  • V míse našleháme vejce s cukrem a medem do husté krémové pěny.
  • Vmícháme koření a 250g neopražených mletých ořechů a mandlí. Jako poslední přisypeme opražené ořechy s mandlemi a zamícháme
  • Těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a povrch posypeme oloupanými plátky mandlí.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Potom necháme hotový perník trochu vychladnout.
  • Nakonec smícháme rum s moučkovým cukrem a vytvoříme hladkou polevu, která bude tekutější.
  • Hotovou polevou potřeme povrch perníku a necháme tak 20 minut odpočívat.
  • Nakonec nakrájíme na kousky ve tvaru diamantu a můžeme podávat.
Rychlý recept na vynikající bavorský perník v lité podobě.
Zdroj: https://lacrema-patisserie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.