Norská kaše s brusinkami

Norská kaše s brusinkami

Každý severský stát je charakteristický svou kuchyní. Tento recept z Norska je rychlý, snadný a lahodný. Jde o sladké jídlo, které je krémové i slané s vůní oblíbeného koření.

Ingredience:

  • 3/4 hrnku bílé rýže
  • 1 1/2 hrnku vody
  • 2 1/2 hrnku mléka
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 2 lžíce másla
  • Mletá skořice
  • Sušené brusinky

Postup:

  • Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu vodu s rýží. Poté snížíme na mírnější teplotu, zakryjeme a necháme povařit 10 minut.
  • Jakmile se všechna voda vstřebá, přilijeme 1/3 mléka, promícháme, znovu zaklopíme a necháme ztuhnout.
  • Přidáme vždy trochu mléka, když kaše zhoustne, zhruba každých 5 – 10 minut.
  • Takhle to opakujeme tak dlouho, až spotřebujeme všechno mléko. Kaše by měla být hustá a rýže jemná.
  • Dohromady nám to zabere cca 45 – 55 minut.
  • Když je rýže hotová, přihodíme máslo, med, cukr, sůl, vanilkový extrakt a pečlivě promícháme.
  • Odstavíme a rozdělíme do misek. Ozdobíme trochou rozpuštěného másla, mletou skořicí a sušenými brusinkami.
Lahodná ovesná kaše se sušeným ovocem.
Zdroj: https://pickledplum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.