Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Vyzkoušejte tuto tradiční norskou rybí polévku za chladného podzimního dne. Krásně vás zahřeje!

INGREDIENCE

  • 200 filetu z tresky
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l rybího vývaru
  • 0,5 citronu
  • 2 žloužky
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • sůl
  • pažitka, čerstvá
  • 1 plátek celeru
  • 0,5 lžičky kari
  • 0,25 lžičky cayenského pepře

POSTUP

  • Rybu nakrájíme na kostičky, dále nakrájíme na kostičky i polovinu mrkve, celer a petržel.
  • Nakrájíme na plátky zbývající množství mrkve.
  • Rozpustíme máslo, vmícháme mouku a přidáme rybí vývar.
  • Polévku mícháme do hladka.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a necháme cca 15 minut vařit.
  • Vyjmeme zeleninu z polévky.
  • Citronovou šťávu promícháme s kari, kajenským pepřem, žloutkem a smetanou a přidáme do polévky.
  • Přidáme rybu, plátky mrkve a necháme polévku dusit, dokud se ryba neprovaří, cca 5 minut.
  • Dochutíme solí.
  • Polévku posypeme pažitkou a podáváme s chlebem.
Krémová polévka z ryb servírovaná v mističce a ozdobená pažitkou.
www.fromnorway.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.