Česnečka je grunt a určitě ji po náročných oslavách Nového roku uvítáte. Servírujte ji v chlebu a s pořádnou dávkou sýra a úspěch je zaručen!
INGREDIENCE
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 1 hlávka česneku
- svazek jarní cibulky
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- 200 g krémového sýra
- 6 brambor
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- strouhaná mozzarella
- strouhaný čedar
- bochník chleba
POSTUP
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku.
- Přimícháme mouku a dobře ji rozmícháme, aby nevznikly hrudky.
- Potom přilijeme vodu, ostatní prolisovaný česnek, koření, sůl a přivedeme k varu.
- Následně přidáme na kousky pokrájené brambory a krémový sýr a počkáme, až se brambory uvaří.
- Chléb prořízneme ve 2/3 a vnitřek vyjmeme.
- Dáme na pár minut do vyhřáté trouby zkřupavět, po vyjmutí posypeme spodek strouhaným sýrem a přilijeme uvařenou polévku.
- Vrch posypeme pořádným množstvím sýra a ozdobíme jarní cibulkou.