Nudličky z hovězího masa na červeném víně

Nudličky z hovězího masa na červeném víně

S francouzským receptem na maso podušené ve víně budete zaručeně slavit úspěch.

Ingredience

  • 300 g hovězí kýty
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce mouky
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup

  • Maso nakrájejte na proužky, šalotku a česnek na drobno.
  • V větší pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli a maso a pozvolna opečte dokud se maso nezatáhne a cibule nezhnědne.
  • Přidejte česnek , protlak a tymián, promíchejte a krátce opečte.
  • Podlijte vínem, promíchejte a povařte.
  • Přilijte vývar, zakryjte pokličkou a na mírném plameni duste 20 minut.
  • Zaprašte moukou, promíchejte a ještě 10 minut povařte.
  • Dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory.
Kousky hovězího masa v omáčce z červeného vína
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.