S francouzským receptem na maso podušené ve víně budete zaručeně slavit úspěch.
Ingredience
- 300 g hovězí kýty
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce mouky
- 2 snítky tymiánu
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
Postup
- Maso nakrájejte na proužky, šalotku a česnek na drobno.
- V větší pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli a maso a pozvolna opečte dokud se maso nezatáhne a cibule nezhnědne.
- Přidejte česnek , protlak a tymián, promíchejte a krátce opečte.
- Podlijte vínem, promíchejte a povařte.
- Přilijte vývar, zakryjte pokličkou a na mírném plameni duste 20 minut.
- Zaprašte moukou, promíchejte a ještě 10 minut povařte.
- Dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory.