Obalovaná krůtí játra s parmezánem

Obalovaná krůtí játra s parmezánem

Namísto obyčejné strouhanky můžete použít rovněž strouhanku bylinkovou. Tu lze jednoduše připravit tak, že do strouhanky přimícháte směs čerstvých či sušených bylinek, například tymián, oregano, majoránku či saturejku.

Ingredience:

  • 400 g krůtích jater
  • 1 šálek podmáslí
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3/4 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omytá, odblaněná a na kousky nakrájená játra vložte do misky s podmáslím.
  2. Nechte odpočívat v ledničce alespoň 60 minut.
  3. V mezidobě si připravte dvě misky, jednu s moukou a druhou se strouhankou a strouhaným parmezánem.
  4. Každý kousek jater poté obalte v mouce a následně ve směsi strouhanky a parmezánu.
  5. Smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran, přibližně 5-7 minut.
  6. Po osmažení nechte přebytečný olej absorbovat za pomoci papírového ubrousku.
  7. Před podáváním játra osolte a opepřete.

Podávejte se zeleninovým salátem a různými dipy, ve kterých budete smažená játra namáčet.

Krůtí játra obalená ve strouhance a parmezánu ozdobená čerstvou petrželkou
zdroj: thewickednoodle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.