Namísto obyčejné strouhanky můžete použít rovněž strouhanku bylinkovou. Tu lze jednoduše připravit tak, že do strouhanky přimícháte směs čerstvých či sušených bylinek, například tymián, oregano, majoránku či saturejku.
Ingredience:
- 400 g krůtích jater
- 1 šálek podmáslí
- 1 šálek hladké mouky
- 3/4 šálku strouhanky
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Omytá, odblaněná a na kousky nakrájená játra vložte do misky s podmáslím.
- Nechte odpočívat v ledničce alespoň 60 minut.
- V mezidobě si připravte dvě misky, jednu s moukou a druhou se strouhankou a strouhaným parmezánem.
- Každý kousek jater poté obalte v mouce a následně ve směsi strouhanky a parmezánu.
- Smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran, přibližně 5-7 minut.
- Po osmažení nechte přebytečný olej absorbovat za pomoci papírového ubrousku.
- Před podáváním játra osolte a opepřete.
Podávejte se zeleninovým salátem a různými dipy, ve kterých budete smažená játra namáčet.