Obalované filety z pražmy

Obalované filety z pražmy
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tento recept můžeme přizpůsobit přidáním nebo nahrazením ingrediencí do strouhanky. Nemáte rádi mandle? Nahraďte je pistáciemi nebo piniovými oříšky, křupavost je stále zaručena. Přidat můžete též bylinky či semínka.

Ingredience

  • 4 filety z pražmy
  • 100 g strouhanky
  • 80 g mandlí
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Mandle nasekejte nahrubo.
  • Do misky s mandlemi přidejte strouhanku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, sůl, pepř a olej.
  • Vše důkladně promíchejte.
  • Plech vyložte pečicím papírem a vložte na něj filety z pražmy.
  • Každý filet posypejte směsí strouhanky a mandlí a přitlačte rukou.
  • Na závěr každý filet hojně pokapejte olejem.
  • Pečte v troubě s ventilátorem přibližně 20 minut.
Mořan obalovaný ve strouhance.
zdroj: blubasilico.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.