Tento recept můžeme přizpůsobit přidáním nebo nahrazením ingrediencí do strouhanky. Nemáte rádi mandle? Nahraďte je pistáciemi nebo piniovými oříšky, křupavost je stále zaručena. Přidat můžete též bylinky či semínka.
Ingredience
- 4 filety z pražmy
- 100 g strouhanky
- 80 g mandlí
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Mandle nasekejte nahrubo.
- Do misky s mandlemi přidejte strouhanku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, sůl, pepř a olej.
- Vše důkladně promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem a vložte na něj filety z pražmy.
- Každý filet posypejte směsí strouhanky a mandlí a přitlačte rukou.
- Na závěr každý filet hojně pokapejte olejem.
- Pečte v troubě s ventilátorem přibližně 20 minut.