Obalované květákové steaky s houbami

Obalované květákové steaky s houbami

Toužíte po změně? Místo klasických růžiček nakrájejte květák na plátky. Uvidíte, že pokrm bude stejně chutný, ale vizuálně zajímavější!

Ingredience:

Květák

  • 1 hlava květáku
  • 1 šálek mléka
  • 1 PL jablečného octa
  • 3/4 šálku mouky
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu
  • 2 šálky strouhanky, ideálně bylinkové
  • olej
  • sůl, pepř

Houby

  • 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 PL másla
  • 2 PL mouky
  • tymián
  • oregano
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Květák nakrájejte na silnější plátky.
  3. V misce smíchejte mouku s kukuřičným škrobem.
  4. Přidejte sůl, pepř a mléko, ve kterém jste předtím rozmíchali jablečný ocet.
  5. Vše důkladně promíchejte.
  6. Do další misky si připravte strouhanku.
  7. Následně jednotlivé plátky květáku nejprve namočte do směsi a poté obalte ve strouhance.
  8. Na pánvi rozehřejte olej a následně v něm květákové plátky z obou stran dozlatova osmažte, přibližně 2-3 minuty z každé strany.
  9. Následně tyto předsmažené plátky vložte na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě přibližně 5-7 minut.
  10. Mezitím si na pánvi s olejem zlehka orestujte prolisovaný česnek a plátky žampionů, přibližně 5 minut. Během míchání přidejte sůl a pepř.
  11. Směs z pánve odstraňte a do pánve dejte rozpustit máslo.
  12. Přidejte mouku a za stálého míchání vařte zhruba 1 minutu.
  13. Přilijte zeleninový vývar a za stálého míchání ještě chvilku povařte.
  14. Na závěr přidejte bylinky, sůl, pepř, směs žampionů a důkladně promíchejte.

Steaky z květáku podávejte přelité houbovou omáčkou.

Obalované steaky z květáku s houbovým přelivem
zdroj:rabbitandwolves.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.