Obalované olivy se zeleninovou náplní

Obalované olivy se zeleninovou náplní
Příprava: 60 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Klasická masová náplň je nahrazena směsí čekanky, švýcarského mangoldu, cukety a špenátu, zatímco křupavá strouhanka je zabarvena do zelena díky přidání speciální přísady, která tuto lahůdku pozvedá na ještě vyšší úroveň.

Ingredience

  • 450 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
  • 150 g listové čekanky
  • 150 g švýcarského mangoldu
  • 150 g špenátu
  • 1 cuketa
  • 130 g strouhaného parmazánu
  • 75 g strouhanky
  • 20 ml olivového oleje
  • 1/2 cibule
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • 1 vejce
  • hřebíček
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř   

Na obalení

  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • sušený mletý špenát
  • olej na smažení

Postup

  • Olivy opláchněte a nechte je přes noc namočené ve vodě.
  • Umyjte a pokrájejte čekanku, švýcarský mangold a cuketu.
  • Očistěte mrkev, cibuli a řapíkatý celer a rozmixujte je pomocí mixéru. Směs osolte.
  • V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm směs mrkve, celeru a cibule.
  • Přidejte čekanku, švýcarský mangold a cuketu.
  • Dobře promíchejte, dochuťte pepřem a duste 5 až 10 minut.
  • Přidejte špenát a vařte s pokličkou dalších 15 až 20 minut.
  • Poté vypněte oheň a nechte vychladnout.
  • Následně vše umelte pomocí mlýnku na maso.
  • Přidejte strouhanku, vejce a nastrouhaný parmazán.
  • Dochuťte muškátovým oříškem a vše hněťte rukama, dokud nezískáte suchou a kompaktní směs.  případě potřeby můžete přidat lžičku kukuřičného škrobu.
  • Osušte olivy osušte a spirálovitým řezem odstraňte pecku.
  • Každou olivu naplňte zeleninovou nádivkou.
  • Olivy obalte v mouce, poté namočte v rozšlehaném vejci se solí a nakonec obalte ve strouhance se sušeným špenátem.
  •  Na pánvi rozehřejte olej a plněné olivy v něm asi 3 až 4 minuty smažte dozlatova.
Olivy naplněné zeleninovou nádivkou.
zdroj: saporimarchigiani.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.