Klasická masová náplň je nahrazena směsí čekanky, švýcarského mangoldu, cukety a špenátu, zatímco křupavá strouhanka je zabarvena do zelena díky přidání speciální přísady, která tuto lahůdku pozvedá na ještě vyšší úroveň.
Ingredience
- 450 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
- 150 g listové čekanky
- 150 g švýcarského mangoldu
- 150 g špenátu
- 1 cuketa
- 130 g strouhaného parmazánu
- 75 g strouhanky
- 20 ml olivového oleje
- 1/2 cibule
- 1/2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 1 vejce
- hřebíček
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Na obalení
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- sušený mletý špenát
- olej na smažení
Postup
- Olivy opláchněte a nechte je přes noc namočené ve vodě.
- Umyjte a pokrájejte čekanku, švýcarský mangold a cuketu.
- Očistěte mrkev, cibuli a řapíkatý celer a rozmixujte je pomocí mixéru. Směs osolte.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm směs mrkve, celeru a cibule.
- Přidejte čekanku, švýcarský mangold a cuketu.
- Dobře promíchejte, dochuťte pepřem a duste 5 až 10 minut.
- Přidejte špenát a vařte s pokličkou dalších 15 až 20 minut.
- Poté vypněte oheň a nechte vychladnout.
- Následně vše umelte pomocí mlýnku na maso.
- Přidejte strouhanku, vejce a nastrouhaný parmazán.
- Dochuťte muškátovým oříškem a vše hněťte rukama, dokud nezískáte suchou a kompaktní směs. případě potřeby můžete přidat lžičku kukuřičného škrobu.
- Osušte olivy osušte a spirálovitým řezem odstraňte pecku.
- Každou olivu naplňte zeleninovou nádivkou.
- Olivy obalte v mouce, poté namočte v rozšlehaném vejci se solí a nakonec obalte ve strouhance se sušeným špenátem.
- Na pánvi rozehřejte olej a plněné olivy v něm asi 3 až 4 minuty smažte dozlatova.