Obalované zeleninové kuličky

Obalované zeleninové kuličky
Příprava: 35 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

K přípravě těchto lahodných kuliček můžete použít téměř jakoukoli sezónní zeleninu. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience

Na zeleninové kuličky (cca 20 kusů)

  • 350 g brambor
  • 150 g mrkve
  • 150 g hrášku
  • 150 g cukety
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1/2 cibule
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • muškátový oříšek,
  • sůl, pepř

Na obalení

  • vejce
  • strouhanka

Postup

  • V hrnci s osolenou vodou uvařte doměkka brambory ve slupce.
  • Následně je oloupejte a rozmačkejte šťouchadlem na kaši.
  • Oloupejte cibuli a mrkev a nakrájejte je na malé kousky.
  • Na malé kostičky nakrájejte též cuketu.
  • Česnek rozdrťte ostřím nože a petrželku nasekejte najemno.
  • Do pánve s olejem přidejte rozdrcený stroužek česneku.
  • Po chvilce přidejte cibuli nechte zesklovatět.
  • Přidejte mrkev a po další minutě hrášek.
  • Nakonec přidejte cuketu, sůl a pepř a nechte dusit přibližně 10 minut.
  • Promíchejte a nechte vychladnout.
  • Do mísy s rozšťouchanými bramborami přidejte nastrouhaný parmazán a lehce rozšlehané vejce.
  • Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Přidejte teplou zeleninu a nasekanou petrželku.
  • Dobře promíchejte, abyste získali směs správné konzistence pro zpracování.
  • Navlhčete si ruce a vytvarujte kuličky.
  • Postupně je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Poté kuličky namočte do rozšlehaného vejce a obalte ve strouhance.
  • Následně kuličky osmažte na pánvi s olejem dozlatova.

Pokud chcete, aby byly kuličky ještě křupavější, namočte je ve vajíčku a strouhance ne jednou, ale dvakrát.

Zeleninové kuličky.
zdroj: cucina-naturale.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.