Obalovaný lilek plněný šunkou a sýrem

Obalovaný lilek plněný šunkou a sýrem
Příprava: 50 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Máte slabost pro cordon bleu? Zkuste kuřecí řízek nahradit lilkem.

Ingredience

  • 250 g lilku
  • 100 g šunky
  • 100 g sýra
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • čerstvá bazalka
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  • Lilek omyjte a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 0,5 cm.
  • Plátky vložte do cedníku s miskou pod ním, osolte je a nechte asi půl hodiny „vyplakat“.
  • V misce rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a dejte stranou.
  • Do dvou dalších misek připravte strouhanku a mouku.
  • Po 30 minutách opláchněte plátky lilku pod tekoucí vodou a osušte.
  • Plátky lilku položte na talíř, naplňte plátkem šunky, lístkem bazalky a plátkem sýra.
  • Navrch položte další plátek lilku, čímž vytvoříte jakýsi sendvič.
  • Vezměte naplněný lilek obalte ho nejprve v mouce, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejte olej a lilek i oblou stran osmažte, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
  • Po vyjmutí nechte přebytečný olej vsáknout do papírové utěrky.

Tento smažený lilek s náplní můžete připravit též v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

Lilkový cordon bleu.
zdroj: lapaginadelgoloso.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.