Máte slabost pro cordon bleu? Zkuste kuřecí řízek nahradit lilkem.
Ingredience
- 250 g lilku
- 100 g šunky
- 100 g sýra
- 2 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- čerstvá bazalka
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Lilek omyjte a nakrájejte ho na plátky o tloušťce asi 0,5 cm.
- Plátky vložte do cedníku s miskou pod ním, osolte je a nechte asi půl hodiny „vyplakat“.
- V misce rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a dejte stranou.
- Do dvou dalších misek připravte strouhanku a mouku.
- Po 30 minutách opláchněte plátky lilku pod tekoucí vodou a osušte.
- Plátky lilku položte na talíř, naplňte plátkem šunky, lístkem bazalky a plátkem sýra.
- Navrch položte další plátek lilku, čímž vytvoříte jakýsi sendvič.
- Vezměte naplněný lilek obalte ho nejprve v mouce, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej a lilek i oblou stran osmažte, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
- Po vyjmutí nechte přebytečný olej vsáknout do papírové utěrky.
Tento smažený lilek s náplní můžete připravit též v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.