Oblíbené cukroví prezidenta Masaryka

Oblíbené cukroví prezidenta Masaryka

Sílu plátků můžete případně o něco zmenšit či zvětšit, záleží na vašich preferencích.

Ingredience:

  • 180 g vlašských ořechů
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 PL neslazeného kakaového prášku
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  1. Vlašské ořechy namočte na 2 hodiny do studené vody.
  2. Poté je osušte a nasekejte nahrubo.
  3. Do mísy vložte mouku, povolené máslo, cukr, kakao a ořechy.
  4. Vypracujte v těsto, ze kterého vytvarujete váleček.
  5. Váleček zabalte do plastové fólie a vložte na přibližně hodinu ztuhnout do ledničky.
  6. Po vyjmutí nakrájejte těsto na plátky o tloušťce přibližně jednoho centimetru.
  7. Cukroví dejte na plech s pečicím papírem.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 minut, v zavilosti na síle plátků.
  9. Po vyjmutí ještě teplé vánoční pečivo obalte v moučkovém cukru.
Vánoční sušenky s oříšky obalené v moučkovém cukru.
Zdroj: yummysweets-rikinka.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.