Sílu plátků můžete případně o něco zmenšit či zvětšit, záleží na vašich preferencích.
Ingredience:
- 180 g vlašských ořechů
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru krupice
- 1 PL neslazeného kakaového prášku
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Vlašské ořechy namočte na 2 hodiny do studené vody.
- Poté je osušte a nasekejte nahrubo.
- Do mísy vložte mouku, povolené máslo, cukr, kakao a ořechy.
- Vypracujte v těsto, ze kterého vytvarujete váleček.
- Váleček zabalte do plastové fólie a vložte na přibližně hodinu ztuhnout do ledničky.
- Po vyjmutí nakrájejte těsto na plátky o tloušťce přibližně jednoho centimetru.
- Cukroví dejte na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 minut, v zavilosti na síle plátků.
- Po vyjmutí ještě teplé vánoční pečivo obalte v moučkovém cukru.