Obrácené banánovo-karamelové řezy

Obrácené banánovo-karamelové řezy

Není dekadentnějšího způsobu, jak spotřebovat zralé banány, než si připravit tyto luxusní řezy, které navíc neobsahují žádné mléčné produkty. Můžete je podávat samotné nebo s kopečkem své oblíbené zmrzliny.

Co budete potřebovat

Na vrstvu karamelu a banánů:

  • ¼ šálku plnotučného konzervovaného kokosového mléka
  • ⅓ šálku kokosového oleje
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 4-5 zralých banánů, rozkrojených podélně napůl (ne přezrálé nebo otlačené pro hezkou prezentaci)

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 šálek rozmačkaných zralých banánů
  • 1 šálek rostlinného mléka
  • ⅓ šálku oleje neutrální chuti
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Dno hlubokého plechu o rozměrech 23 x 33 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte tukem.
  • V malém hrnci na mírném ohni smíchejte kokosové mléko, kokosový olej a hnědý cukr.
  • Šlehejte, dokud směs nebude, asi 2 minuty.
  • Nepřevařujte.
  • Nalijte vzniklý karamel na plech a rovnoměrně jej rozprostřete na pečícím papíře.
  • Umístěte nakrájené banány řeznou stranou dolů a uspořádejte je, jak chcete, ale snažte se zajistit, aby mezi jednotlivými plátky byl minimální prostor, protože po upečení vzniknou ještě větší mezery.   
  • V misce stolního mixéru (nebo použijt vidličku či metlu) smíchejte rozmačkané banány, rostlinné mléko, olej, ocet a vanilku a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Do středně velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici.
  • Tuto směs přidejte k mokrým ingrediencím a promíchejte.
  • Nepřemíchávejte.
  • Těsto jemně nalijte na karamel a nakrájené banány a vrch uhlaďte lžící nebo stěrkou.
  • Pečte v troubě 30–35 minut nebo do zlatohnědé barvy.
  • Párátko zapíchnuté do středu by vám mělo vyjít čisté nebo s pár drobky.
  • Před vyklopením na servírovací tác nechte buchtu asi 20 minut vychladnout.
  • Dobrou chuť!
Řezy z banánů a karamelu na mřížce.
www.crumbsandcaramel.com

Vyzkoušejte i naše vynikající recepty na cukroví z karamelu. Upečte si cukroví, které chutná každému!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.