Obrácené borůvkové koláče

Obrácené borůvkové koláče

Budete potřebovat:

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 120 gramů cukru krupice
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 250 gramů bílého jogurtu
  • 6 polévkových lžic oleje
  • 4 polévkové lžíce mléka
  • trochu nastrouhané citronové kůry
  • borůvky
  • mletá skořice
  • vanilkový cukr +cukr krupice na posypání

Postup přípravy:

  • Jelikož je příprava koláče velmi snadná a rychlá, předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  • Mouku prosejte a smíchejte ji s ostatními sypkými surovinami.
  • Přidejte vejce, olej, jogurt a mléko.
  • Připravte si formu na koláč o průměru 26-28 centimetrů.
  • Na dno formy nasypte tenkou vrstvu cukru a vysypte do formy omyté a osušené borůvky.
  • Zasypte je vanilkovým cukrem se skořicí.
  • Na borůvky nalijte rovnoměrně těsto.
  • Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny.
  • Jakmile je koláč hotový, nechte jej chvilku vychladnout a poté jej překlopte na tác.
koláč posypaný borůvkami, zdobený nastrouhanou bílou čokoládou
Zdroj foto: ohmydish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.