Obracené kuřecí řízky zapékané se smetanou

Obracené kuřecí řízky zapékané se smetanou
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Zapečení osmažených plátků masa společně se šlehačkou, jako je tomu v tomto receptu, dělá výsledný pokrm ještě křehčí a šťavnatější než obvykle.

Ingredience:

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • 1 šálek šlehačky
  • 1 šálek strouhanky
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Plátky kuřecího masa naklepejte přes potravinovou folii, osolte a opepřete.
  3. Do jedné misky si připravte strouhanku a do druhé misky rozšlehaná vajíčka.
  4. Poté maso důkladně obalte nejprve ve strouhance a poté ve vajíčku.
  5. Obalené řízky osmažte dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.
  6. V mezidobě nakrájejte cibuli na plátky a vložte ji do pekáče, ve kterém chcete řízky zapékat.
  7. Na cibuli následně položte osmažené řízky a na vrchu je opět pokryjte kolečky cibule.
  8. Na závěr vše zalijte šlehačkou a pekáč přiklopte.
  9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
  10. Na posledních pět minut pekáč odklopte.

Řízky naruby zapečené s cibulí a smetanou podávejte s brambory či bramborovou kaší.

Obrácené řízky servírované s cibulkou, bramborem a salátkem
zdroj: holidaycheck.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.