Zapečení osmažených plátků masa společně se šlehačkou, jako je tomu v tomto receptu, dělá výsledný pokrm ještě křehčí a šťavnatější než obvykle.
Ingredience:
- 4 kuřecí řízky
- 2 cibule
- 2 vejce
- 1 šálek šlehačky
- 1 šálek strouhanky
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Plátky kuřecího masa naklepejte přes potravinovou folii, osolte a opepřete.
- Do jedné misky si připravte strouhanku a do druhé misky rozšlehaná vajíčka.
- Poté maso důkladně obalte nejprve ve strouhance a poté ve vajíčku.
- Obalené řízky osmažte dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem.
- V mezidobě nakrájejte cibuli na plátky a vložte ji do pekáče, ve kterém chcete řízky zapékat.
- Na cibuli následně položte osmažené řízky a na vrchu je opět pokryjte kolečky cibule.
- Na závěr vše zalijte šlehačkou a pekáč přiklopte.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
- Na posledních pět minut pekáč odklopte.
Řízky naruby zapečené s cibulí a smetanou podávejte s brambory či bramborovou kaší.