Máte chuť na rychlé a chutné perníkové řezy? Zkuste tento recept na jablečné řezy, který připravíte během krátké chvíle bez zbytečného vážení.
Co budeme potřebovat
- 30 g másla, rozpuštěného
- 40 g hnědého cukru
- 2 velká jablka, oloupaná a nakrájená na plátky
Na perník
- 60 g másla, změkčeného
- 60 g cukru
- 40 g hnědého cukru
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 50 ml melasy
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 80 ml uvařeného čaje
Postup
- Nalijte máslo do pekáče a posypte ho hnědým cukrem.
- Položte jablka na cukr.
- Na perník ve velké míse utřete máslo a cukry, dokud nebudou světlé a nadýchané.
- Rozšleháme vejce, poté přidáme melasu a smícháme s cukernou směsí.
- Smíchejte suché přísady a postupně je přidávejte do cukrové směsi střídavě s čajem a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Směs nalijte přes jablka.
- Pečte při 180 °C po dobu 45-50 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
- Před vyklopením na talíř 10 minut ochlaďte. Podávejte teplé.
Vedle klasických receptů na perníkové řezy si zkuste upéct tento typický perník z Norimberku a ochutnejte ten rozdíl!