Obrácený koláč z broskví

Obrácený koláč z broskví

Francie dala světu mnohé kulinářské speciality. Také tento recept na broskvové koláče neboli tarte tatin pochází ze země galského kohouta. Pochutnáte si!

Budete potřebovat:

Na náplň:

  • 4 střední broskve
  • 4 šálky hnědého cukru
  • 2 lžíce bourbonu

Na korpus:

  • 2 vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • ½ šálku změklého másla
  • lžička sody
  • lžička vanilkového cukru
  • ½ šálku nastrouhaných vlašských ořechů
  • ½ lžičky soli

Postup přípravy:

  • Smíchejte cukr se dvěma lžícemi vody a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Přidejte trochu bourbonu.
  • Do pekáče nebo formy na koláč vymazané máslem naskládejte plátky broskví.
  • V míse ušlehejte metličkou vajíčka a cukr. Dobře vmíchejte změklé máslo, vanilkový cukr, mouku, nastrouhané oříšky, sodu a sůl.
  • Vzniklé těsto nalejte na broskvovou směs.
  • Vložte do trouby, kterou jste si předehřáli na 180°C. Po 20 minutách pečení koláč vyjměte a přikryjte alobalem, aby se vám nespálil. Pečte dalších 40 minut.
  • Pár minut po vytažení z trouby koláč překlopte na tác.
obrácený koláč pokladený broskvemi
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.