A jako další máme i obrácený cheesecake, který má krustu oproti běžnému postupu nahoře.
INGREDIENCE:
Krém:
- 900 g krémového sýru
- 200 g moučkového cukru
- 150 ml zakysané smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 2 lžíce vanilky
Slaný karamel:
- 1 hrnek cukru
- 6 lžic másla
- 120 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička soli
Korpus:
- 150 g máslových sušenek
- 75 g másla
- 30 g hnědého cukru
- 50 g tmavé čokolády
- 50 g vlašských ořechů
POSTUP:
- Krémový sýr, vanilku, cukr, zakysanou smetanu, mouku a vejce si vyšlehejte na nízké otáčky (pozor na bubliny).
- Do vymazané dortové formy si krém rozprostřete a párkrát s formou bouchněte o pracovní plochu, aby vyšly přebytečné bubliny.
- Dejte péct na 160°C na 1 hodinu.
- Před koncem pečení pootevřete dvířka trouby, a i po vypnutí nechte v troubě až do naprostého vychladnutí.
- Po zchlazení můžete dát do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.
- Ráno si připravte slaný karamel.
- Cukr si rozehřejte do rozpuštění, pak přidejte máslo a pak smetanu.
- Vařte do zhoustnutí, odstavte a osolte.
- Sušenky si rozmixujte s vlašskými ořechy a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem a kousky čokolády.
- Krém ozdobte slaným karamelem a navrch dejte rozdrobenou směs korpusu.