Obrácený pečený cheesecake

Obrácený pečený cheesecake
Příprava: 30 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

A jako další máme i obrácený cheesecake, který má krustu oproti běžnému postupu nahoře.

INGREDIENCE:

Krém:

  • 900 g krémového sýru
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce vanilky

Slaný karamel:

  • 1 hrnek cukru
  • 6 lžic másla
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli

Korpus:

  • 150 g máslových sušenek
  • 75 g másla
  • 30 g hnědého cukru
  • 50 g tmavé čokolády
  • 50 g vlašských ořechů

POSTUP:

  • Krémový sýr, vanilku, cukr, zakysanou smetanu, mouku a vejce si vyšlehejte na nízké otáčky (pozor na bubliny). 
  • Do vymazané dortové formy si krém rozprostřete a párkrát s formou bouchněte o pracovní plochu, aby vyšly přebytečné bubliny. 
  • Dejte péct na 160°C na 1 hodinu. 
  • Před koncem pečení pootevřete dvířka trouby, a i po vypnutí nechte v troubě až do naprostého vychladnutí. 
  • Po zchlazení můžete dát do lednice ztuhnout nejlépe přes noc. 
  • Ráno si připravte slaný karamel. 
  • Cukr si rozehřejte do rozpuštění, pak přidejte máslo a pak smetanu. 
  • Vařte do zhoustnutí, odstavte a osolte. 
  • Sušenky si rozmixujte s vlašskými ořechy a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem a kousky čokolády.
  • Krém ozdobte slaným karamelem a navrch dejte rozdrobenou směs korpusu.
Pečený cheesecake s drobenkou nahoře.
one-more-slide.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.