Obří yorkshirský pudink

Obří yorkshirský pudink
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Výhodou tohoto receptu je, že se ingredience nemusí vážit, protože jde o hrníčkovou variantu. Příprava je rychlá, jednoduchá a zvládne jí i úplný začátečník.

Stačí jen správně odměřit suroviny a pustit se do díla. Jorkšírský puding, jak se v počeštěné formě této pochoutce říká, nahradí jakoukoliv přílohu vhodnou k masu.

Ingredience:

  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku sádla

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 220 stupňů a připravíme nejlépe koláčovou formu.
  • Do mísy prosejeme mouku se solí a dáme stranou.
  • V jiné míse našleháme vejce s mlékem do světlé pěny a postupně vmícháme suché ingredience, až vznikne hladké těsto.
  • Koláčovou formu vymažeme sádlem a dáme nahřát do trouby.
  • Opatrně vyjmeme, vlijeme do ní těsto a vložíme zpět do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 15 až 20 minut, dokud se těsto nenafoukne a lehce nevysuší. Pak má tu správnou konzistenci.
  • Jakmile je povrch zlatavě hnědý až tmavě hnědý, vyjmeme pudink z trouby a můžeme ihned podávat.
Vynikající pudink po anglicku.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.