Výhodou tohoto receptu je, že se ingredience nemusí vážit, protože jde o hrníčkovou variantu. Příprava je rychlá, jednoduchá a zvládne jí i úplný začátečník.
Stačí jen správně odměřit suroviny a pustit se do díla. Jorkšírský puding, jak se v počeštěné formě této pochoutce říká, nahradí jakoukoliv přílohu vhodnou k masu.
Ingredience:
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 3 vejce
- 3/4 hrnku mléka
- 1/2 hrnku sádla
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 220 stupňů a připravíme nejlépe koláčovou formu.
- Do mísy prosejeme mouku se solí a dáme stranou.
- V jiné míse našleháme vejce s mlékem do světlé pěny a postupně vmícháme suché ingredience, až vznikne hladké těsto.
- Koláčovou formu vymažeme sádlem a dáme nahřát do trouby.
- Opatrně vyjmeme, vlijeme do ní těsto a vložíme zpět do předehřáté trouby.
- Pečeme zhruba 15 až 20 minut, dokud se těsto nenafoukne a lehce nevysuší. Pak má tu správnou konzistenci.
- Jakmile je povrch zlatavě hnědý až tmavě hnědý, vyjmeme pudink z trouby a můžeme ihned podávat.