Připravte si své vlastní domácí chipsy! Chipsy z okurky jsou nízkosacharidové a perfektně nahradí klasické bramborové lupínky. Před pečením je nezapomeňte dobře osušit, aby vám krásně křupaly.
INGREDIENCE
- 1 velká tlustá salátová okurka
- 1,5 polévkové lžíce octa
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky sušeného česneku
POSTUP
- Předehřejte troubu na 110°C a položte pečící papír na dva velké.
- Pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte okurku na plátky silné asi 0,3 cm.
- Osušte okurky papírovými utěrkami a vložte je do střední mísy.
- Přidejte ocet, sůl a sušený česnek a promíchejte.
- Okurky naskládejte v rovnoměrné vrstvě na připravené plechy.
- Pečte do vyschnutí, 1,5 hodiny, v polovině otočte.
- Jakmile okurky začnou křupat, vyndejte je z trouby.
- Dobrou chuť!