Vanilkové rohlíčky, perníčky či ořechové cukroví patří k nejoblíbenějším druhům vánočního pečiva.
Zkuste do jejich těsta přidat malé množství octa!
Inspirujte se našimi recepty na octové cukroví!
Je nadýchané, křehké a na jeho chuti nic nepoznáte!
Která varianta se letos objeví na vašem vánočním stole?
Naše recepty
Ocet a pečení
Většina z nás ví, že ocet je jednou z ingrediencí, která se přidává do máslového listového těsta, které se používá například na kremrole. Napomáhá tomu, aby vznikly jeho jednotlivé charakteristické vrstvy.
Ocet ale můžete přidat i do jiných typů těsta, napomůže jejich křehkosti. Skvěle se toho dá využít právě při pečení vánočního cukroví. Samozřejmě, že se přidává jen malé množství, které se nikterak neprojeví na výsledné chuti pečiva.
Pokud jde o druhy octů, kromě klasického bílého octa, lze při pečení použít i nejrůznější octy balzamikové, které mají intenzivní chuť i vůni.