Mlsáte rádi ale přitom si chcete udržet štíhlou linii? Luxusní Míša řezy si můžete připravit i v odlehčené verzi! Vyzkoušejte light variantu sladkých Míša řezů, díky kterým si pochutnáte bez výčitek.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 20 g holandského kakaa
- 4 vejce
Na náplň:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g másla
- 110 g moučkového cukru
Na polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 80 g másla
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
POSTUP:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Oddělte žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
- V oddělené míse smíchejte ostatní ingredience na těsto a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
- Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Na náplň vyšlehejte tvaroh s cukrem a máslem. Rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a dejte na 1 hodinu do ledničky.
- Na polevu rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přimícháme změklé máslo, mléko a cukr a dobře promícháme.
- Polevu nalijeme na vychladlou náplň a dáme na další 4 hodiny do ledničky.