Kombinace měkkého salámu, sterilovaných okurek a majonézy chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte náš recept v odlehčené variantě s bílým jogurtem. Uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 300 g pařížského salámu
- 1 menší cibule
- 3-4 sterilované okurky
- 3 PL majonézy
- 3 PL řeckého bílého jogurtu
- ocet dle chuti
- 3 vejce natvrdo (volitelné)
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno.
- Nakládané okurky a pařížský salám nakrájejte na nudličky nebo kostičky, záleží, jaké variantě dáváte přednost.
- Pokud se rozhodnete používat i vejce uvařená natvrdo, oloupejte je a nakrájejte nadrobno na kostičky.
- Nakrájený salám, okurky, cibuli a vajíčka smíchejte ve větší míse.
- V jiné misce smíchejte tři polévkové lžíce majonézy se třemi lžícemi bílého řeckého jogurtu.
- Přidejte sůl a černý pepř podle chuti, důkladně promíchejte.
- Připravený dresink smíchejte s ostatními ingrediencemi a přidejte dle chuti trochu octa.
- Ochutnejte a případně dochuťte požadovaným množstvím soli či pepře.
- Salát dobře promíchejte a nechejte 2-3 hodiny odležet v lednici.
- Na ozdobení lze použít několik koleček jarní cibulky.
Tento pařížský salát můžete servírovat jako svačinu či jako předkrm.