Odlehčený pařížský salát s jogurtem

Odlehčený pařížský salát s jogurtem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Kombinace měkkého salámu, sterilovaných okurek a majonézy chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte náš recept v odlehčené variantě s bílým jogurtem. Uvidíte, že vám zachutná!

Ingredience:

  • 300 g pařížského salámu
  • 1 menší cibule
  • 3-4 sterilované okurky
  • 3 PL majonézy
  • 3 PL řeckého bílého jogurtu
  • ocet dle chuti
  • 3 vejce natvrdo (volitelné)
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • jarní cibulka na ozdobu

Postup:

  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno.
  2. Nakládané okurky a pařížský salám nakrájejte na nudličky nebo kostičky, záleží, jaké variantě dáváte přednost.
  3. Pokud se rozhodnete používat i vejce uvařená natvrdo, oloupejte je a nakrájejte nadrobno na kostičky.
  4. Nakrájený salám, okurky, cibuli a vajíčka smíchejte ve větší míse.
  5. V jiné misce smíchejte tři polévkové lžíce majonézy se třemi lžícemi bílého řeckého jogurtu.
  6. Přidejte sůl a černý pepř podle chuti, důkladně promíchejte.
  7. Připravený dresink smíchejte s ostatními ingrediencemi a přidejte dle chuti trochu octa.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte požadovaným množstvím soli či pepře.
  9. Salát dobře promíchejte a nechejte 2-3 hodiny odležet v lednici.
  10. Na ozdobení lze použít několik koleček jarní cibulky.

Tento pařížský salát můžete servírovat jako svačinu či jako předkrm.

Talíř se salátem z pařížského salámu s jarní cibulkou.
zdroj: mybestgermanrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.