Ohnivé kuře z Nashvillu

Ohnivé kuře z Nashvillu

Pokud jste nikdy nejedli ohnivé kuře z Nashvillu, řeč je o lahodném, ultrakřupavém, pikantním kuřeti, které je navíc potřené pikantním olejem. Skvěle chutná v kombinaci s bílým chlebem a kyselou okurkou.

INGREDIENCE

  • 2 kuřata (každé o hmotnosti cca 1,5 – 2 kg), každé nakrájené na 10 kousků (prsa rozpůlená)
  • 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce plus 4 lžičky soli
  • 4 velká vejce
  • 2 šálky podmáslí nebo plnotučného mléka
  • 2 lžíce Tabasca
  • 4 šálky hladké mouky
  • rostlinný olej (na smažení; asi 10 šálků)
  • 6 lžic kajenského pepře
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • bílý chléb a nakládané okurky (k podávání)

POSTUP

  • Dejte kuře do mísy a posypte černým pepřem a 2 lžícemi soli.
  • Přikryjte a nechte alespoň 3 hodiny chladit.
  • Ve velké míse rozšlehejte vejce, podmáslí a tabasco.
  • Promíchejte mouku a zbývající 4 lžičky soli v další velké misce.
  • Zahřívejte asi 5 cm oleje ve velkém hrnci na středně vysokém plameni, dokud olej nedosáhne teploty 162 stupňů Celsia.
  • Osušte kuře.
  • Pracujte vždy s 1 kouskem, které obalte v moučné směsi, setřeste přebytek, poté ponořte do směsi podmáslí a nechte přebytek odkapat zpět do mísy.
  • Znovu posypte moukou a dejte na plech.
  • Obalové kuřecí kousky smažte po 4 kusech, během smažení občas otočte.
  • Kuře je hotové, když je tmavě zlatavě hnědé a křupavé a když zasunute teploměr do nejtlustší části kousku, ukazuje alespoň 72° Celsia .
  • Přeneste na čistou mřížku umístěnou uvnitř plechu na pečení.
  • Nechte mírně vychladnout.
  • Šlehejte kajenský pepř, třtinový cukr, chilli prášek, česnekový prášek a papriku ve střední misce; opatrně zašlehejte i 1 hrnek oleje.
  • Smažené kuře potřete pikantním olejem.
  • Podávejte s chlebem a kyselou okurkou.
Smažené pikantní kuřecí kousky na tácu.
www.bonappetit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.