Okoun s kuskusem a salátem z artyčoku

Okoun s kuskusem a salátem z artyčoku

Tento salát s lehkou a dietní mořskou rybou, salátem z kuskusu a artyčoky v oleji a čerstvými bylinkami, můžete podávat jako rychlou a snadnou večeři pro dva. Od přípravy po servírování ryby na to trvá pouhých 20 minut.

Co budeme potřebovat

  • 100 g kuskusu
  • 175g artyčoků v oleji (nahrubo nasekaných)
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ malého balení kopru (listy jemně nasekané)
  • ½ malého balení petrželky (lístky jemně nasekané)
  • Citron (oloupaný a odšťavněný)
  • 2 velké hrsti řeřichy
  • 2 filety z mořského okouna

Postup

  • Kuskus uvaříme podle návodu na obalu a poté ho smícháme s artyčoky
  • Hořčici smícháme s olejem z artyčokového balení spolu s ½ lžičky olivového oleje a směs přidáme ke kuskusu
  • Bylinky vhodíme do kuskusového salátu spolu s citronovou kůrou a šťávou a řeřichou
  • Zbývající olej rozehřejeme ve velké pánvi na středně vysokou teplotu
  • Kůži mořského okouna okořeníme a poté ho vložíme kůží dolů do oleje a smažíme ho asi 3 minuty
  • Jakmile je maso téměř celá propečené a bílé, otočíme ho a pečeme další 1 minutu
  • Kuskusový salát rozdělíme na dva talíře a na něj položíme hotovu rybu
Krémový kuskus se zeleninou opečenou cibulkou a česnekem a rybím masem.
Zdroj: platingsandpairings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.