Oktoberfest štrůdl aneb pivní závin na slano

Oktoberfest štrůdl aneb pivní závin na slano

Jedna z velkých lahůdek známého pivního festivalu. S naším receptem si ji velmi jednoduše připravíte i vy sami doma!

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 230 ml piva
  • 1/4 šálku sádla
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 vejce
  • 2 PL mléka

Náplň

  • 2-3 lžíce pivní hořčice
  • 2 cibule
  • 4 klobásy či buřty
  • 2 šálky nastrouhaného sýra gouda
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • olej
  • kmín
  • sůl a pepř

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, sůl a sádlo a jednotlivé ingredience do sebe zapracujte.
  2. Do nádoby s pivem ručním šlehačem zašlehejte jedno vejce.
  3. Jejich směs přidejte do těsta z mouky a tuku a opět propracujte.
  4. Výsledkem by mělo být nelepivé hladké těsto. V případě potřeby přidejte buď více mouky, aby se těsto méně lepilo, nebo přidejte více piva, pokud je těsto příliš suché.
  5. Nechte vypracované těsto chvilku odpočinout.
  6. V mezidobě si na pánvi zesklovaťte na troše oleje nakrájenou cibuli s trochou kmínu.
  7. Následně těsto válečkem rozválejte do podoby tenkého obdélníku.
  8. Povrch rozváleného těsta potřete zlehka hořčicí.
  9. Následně do rozváleného těsta umístěte cibulovou směs a nakrájené párky.
  10. Náplň posypejte kořením a nastrouhaným sýrem.
  11. Na závěr těsto srolujte do podoby závinu.
  12. Pivní štrůdl přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem s mlékem.
  13. Vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte přibližně 30-40 minut dozlatova.
Slaný štrůdl z pivního těsta
zdroj: beeradvocate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.