Jedna z velkých lahůdek známého pivního festivalu. S naším receptem si ji velmi jednoduše připravíte i vy sami doma!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 230 ml piva
- 1/4 šálku sádla
- 1 čajová lžička soli
- 2 vejce
- 2 PL mléka
Náplň
- 2-3 lžíce pivní hořčice
- 2 cibule
- 4 klobásy či buřty
- 2 šálky nastrouhaného sýra gouda
- 1 čajová lžička tymiánu
- olej
- kmín
- sůl a pepř
Postup:
- V míse smíchejte mouku, sůl a sádlo a jednotlivé ingredience do sebe zapracujte.
- Do nádoby s pivem ručním šlehačem zašlehejte jedno vejce.
- Jejich směs přidejte do těsta z mouky a tuku a opět propracujte.
- Výsledkem by mělo být nelepivé hladké těsto. V případě potřeby přidejte buď více mouky, aby se těsto méně lepilo, nebo přidejte více piva, pokud je těsto příliš suché.
- Nechte vypracované těsto chvilku odpočinout.
- V mezidobě si na pánvi zesklovaťte na troše oleje nakrájenou cibuli s trochou kmínu.
- Následně těsto válečkem rozválejte do podoby tenkého obdélníku.
- Povrch rozváleného těsta potřete zlehka hořčicí.
- Následně do rozváleného těsta umístěte cibulovou směs a nakrájené párky.
- Náplň posypejte kořením a nastrouhaným sýrem.
- Na závěr těsto srolujte do podoby závinu.
- Pivní štrůdl přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem s mlékem.
- Vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte přibližně 30-40 minut dozlatova.