Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 dkg salátových okurek
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- cukr
- citronová šťáva
- vývar
- sůl.
Postup receptu
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přidáme jemně nakrájenou cibuli, cukr, sůl, rozšleháme a 15-20 minut povaříme
- Pak do omáčky přidáme oloupanou okurku nakrájenou na malé kostičky a ještě 10 minut vaříme
- Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou do sladkokyselé chuti
- Podáváme k vařenému masu nebo s vařenými vejci