Pokud se vám sešlo větší množství letní zeleniny, určitě vyzkoušejte snadný salát z okurek a rajčat, které se smíchají s červenou cibulí, petrželkou, mátou a zalijí se koprovo-jogurtovým dresinkem. Tento zdravý středomořský salát si zamilujete!
Ingredience
Na salát:
- 1 velká salátová okurka, nakrájená na kostičky
- 4 střední rajčata, nakrájená na kostičky
- 1/2 šálku nakrájené červené cibule
- 1/2 šálku nasekané čerstvé máty
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
Na dresink:
- 1/4 šálku nízkotučného jogurtu
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého kopru
- 1 stroužek česneku
Postup
- Ve velké misce smíchejte okurku, rajče, červenou cibuli, mátu a petrželku.
- V shakeru smíchejte jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř, kopr a česnek a dobře promíchejte nebo protřepejte.
- Nalijte jogurtový dresink na salát a promíchejte.
- Podávejte nebo uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.
Je vám zima a raději byste si dali něco na zahřátí? Co zkusit naše recepty na rajčatovou polévku v 5 různých verzích.