Tento salát je úžasně osvěžující! Studené a křupavé okurky a plátky červené cibule jsou doplněny luxusním bylinkovým dresinkem. Je to perfektní snadná příloha k vašim oblíbeným letním pokrmům.
Ingredience
- 2 velké okurky (každá po cca 450 g) , nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička soli a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 3 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička medu
- 1 a 1/2 lžičky jemně nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce mletého čerstvého kopru
- 1 lžička lisovaného čerstvého česneku
- 1/4 střední červené cibule, nakrájená na tenké plátky
Postup
- Nakrájené okurky vložte do cedníku.
- Posypte solí a promíchejte, přičemž oddělujte plátky, aby sůl obalila všechny okurky.
- Přemístěte cedník do chladničky na talíř a nechte okurky 30–60 minut okapat.
- Mezitím v míse prošlehejte jablečný ocet, olivový olej, majonézu, med, petrželku, kopr, česnek a pepř.
- Dejte do chladu, dokud nejste připraveni dresink použít.
- Vložte červenou cibuli do jemného síta, propláchněte a sceďte.
- Rozložte okurky na dvojitou vrstvu papírových utěrek.
- Navrch položte další vrstvu papírových utěrek, poté utěrky srolujte (s okurkami uvnitř) a stiskněte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
- Přesuňte okurky a červenou cibuli do velké mísy.
- Dresink znovu prošlehejte, dokud se nesmíchá, a poté nalijte na okurky.
- Promíchejte.
- Užijte si to!
Načerpejte inspiraci i z našich dalších receptů na okurkový salát. Dá se připravit v mnoha variantách a jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Oceníte ho nejen jako skvělou přílohu k letnímu grilování. Který vyzkoušíte jako první?