Okurkový salát

Okurkový salát

Tento salát je úžasně osvěžující! Studené a křupavé okurky a plátky červené cibule jsou doplněny luxusním bylinkovým dresinkem. Je to perfektní snadná příloha k vašim oblíbeným letním pokrmům.

Ingredience

  • 2 velké okurky (každá po cca 450 g) , nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička soli a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička medu
  • 1 a 1/2 lžičky jemně nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce mletého čerstvého kopru
  • 1 lžička lisovaného čerstvého česneku
  • 1/4 střední červené cibule, nakrájená na tenké plátky

Postup

  1. Nakrájené okurky vložte do cedníku.
  2. Posypte solí a promíchejte, přičemž oddělujte plátky, aby sůl obalila všechny okurky.
  3. Přemístěte cedník do chladničky na talíř a nechte okurky 30–60 minut okapat.
  4. Mezitím v míse prošlehejte jablečný ocet, olivový olej, majonézu, med, petrželku, kopr, česnek a pepř.
  5. Dejte do chladu, dokud nejste připraveni dresink použít.
  6. Vložte červenou cibuli do jemného síta, propláchněte a sceďte.
  7. Rozložte okurky na dvojitou vrstvu papírových utěrek.
  8. Navrch položte další vrstvu papírových utěrek, poté utěrky srolujte (s okurkami uvnitř) a stiskněte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  9. Přesuňte okurky a červenou cibuli do velké mísy.
  10. Dresink znovu prošlehejte, dokud se nesmíchá, a poté nalijte na okurky.
  11. Promíchejte.
  12. Užijte si to!
Studené a křupavé okurky a plátky červené cibule, doplněné luxusním bylinkovým dresinkem, to vše servírováno na talíři.
www.cookingclassy.com

Načerpejte inspiraci i z našich dalších receptů na okurkový salát. Dá se připravit v mnoha variantách a jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Oceníte ho nejen jako skvělou přílohu k letnímu grilování. Který vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.